Ο Μπούμπκα υποψήφιος για την προεδρία της ΔΟΕ - iefimerida.gr

Ο Μπούμπκα υποψήφιος για την προεδρία της ΔΟΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΔΟΕ έθεσε ο Σεργκέι Μπούμπκα. Ο 49χρονος πρώην αστέρας του άλματος επί κοντώ είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ και αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού και πλέον βάζει στόχο για το μεγάλο αξίωμα.

Ο Μπούμπκα έγινε έτσι ο έκτος υποψήφιος για τη διαδοχή του Ζακ Ρογκ στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Μπουένος Αϊρες. Οι πέντε που μέχρι στιγμής είχαν θέσει υποψηφιότητα είναι οι Τόμας Μπαχ (Γερμανία), Ενγκ Σερ Μιάνγκ (Σιγκαπούρη), Ρίτσαρντ Κάριον (Πουέρτο Ρίκο), Τσινγκ Κουό Γου (Κινεζική Ταϊπέι) και Ντένις Οσβαλντ (Ελβετία).

Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων εκπνέει στις 10 Ιουνίου. Εως τότε εικάζεται ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ακόμη μία υποψηφιότητα, εκείνη της Μαροκινής Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ, η οποία επίσης είναι εκ των αντιπροέδρων της ΔΟΕ. Ο Μπούμπκα αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της ΔΟΕ θεωρείται φαβορί για να αναλάβει την ΙΑΑF μετά το τέλος της θητείας του Λαμίν Ντιάκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ