CINETROLL: 1,2 εκατ. πλήρωσε (κυριολεκτικά) το ταξίδι του με τον Ντι Κάπριο στο διάστημα, από τις Κάννες

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος, αναμεταδίδει φιλάνθρωπικές κοσμικές γκλαμουριές από την Κρουαζέτ, ντυμένος λαμπατέρ -ντισκομπάλα- αντιανεμικός μπιντές, την ώρα που δίπλα του οι ληστές ξαναχτυπάνε, σουφρώνοντας κολιέ αξίας 2,6 εκατομμυρίων.

ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΚΑΝΝΟΛΟΓΙΟ: ΗΜΕΡΑ 9η – 23/5:

...βρίσκομαι στην τελική ευθεία να σε κλείσω και φέτος. Κάτι που σημαίνει ότι βρίσκομαι ταυτόχρονα και στα πατώματα από την κούραση και όχι μόνο. Δεν έχω να σου πω πολλά σήμερα, γιατί ομολογουμένως σε αντιμετωπίζω με βιασύνη μήπως προλάβω να με δει και λίγο ο ήλιος. Και δω κι εγώ τη θάλασσα, γιατί είτε στις Κάννες είμαι είτε στην Κυψέλη, το ίδιο και το αυτό αισθάνομαι δουλεύοντας. Την ώρα που άλλοι έχουν βρει δουλειά καλή και δεν με φωνάζουν. Δεύτερο σκάνδαλο κλοπής στο φεστιβάλ (βαράει άσχημα η κρίση και το glamour) με κολιέ αξίας 2,6 εκ. δολαρίων από τον οίκο De Grisogono (συγγενικό της Chopard που έγινε η άλλη κλοπή στην αρχή του φεστιβάλ) να κάνει φτερά από το Hotel du Cap στην Αντίμπ παρά τους 80 σεκιουριτάδες που φυλάγανε την παράγκα. Άντρες πεταμένα λεφτά δηλαδή και τσάμπα το μούσκουλο.

Κινηματογραφικά τα πράγματα συνεχίζουν να είναι όπως στα έχω περιγράψει με το «La Vie d' Adele» του Αμπνελατίφ Κεσίς και το «Le passé» του Ασγκάρ Φαραντί να προηγούνται για να σκαρφαλώσουν στη Φοινικιά. Απόψε το βράδυ θα κάνει το κόκκινο χαλί του το «The Immigrant» του Τζέιμς Γκρέι με την Μαριόν Κοτιγιάρ να λοξοκοιτάζει πάλι στην επερχόμενη οσκαρική σεζόν με την ερμηνεία της (πραγματικά πρέπει να τη δεις για να την πιστέψεις, αυτή η γυναίκα δεν έχει κυριολεκτικά σταματημό στον περφεξιονισμό του παιξίματός της). Και το πολυαναμενόμενο ιστορικό δράμα «Μichael Kohlass» του Αρνό Ντε Παλιέρ με τον Μαντς Μίκελσεν. Που μάλλον ήταν πολυαναμενόμενο πριν τη δημοσιογραφική του προβολή η οποία δίχασε το κοινό με συνδυασμό αντιδράσεων γιούχα και χειροκρότημα, και όχι ιδιαίτερα ευγενικές κριτικές.

Αντιθέτως, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε χτες, ο ελληνοαμερικάνος Αλεξάντερ Πέιν με tο γλυκόπικρο road movie «Nebraska», σε ασπρόμαυρη φωτογραφία του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ, χωρίς παρ' όλα αυτά όσον αφορά εμένα τουλάχιστον, να αποτελεί κάτι διαφορετικό και άξιο χρυσοφοινικιάς, μολονότι φλερτάρει με το βραβείο σεναρίου. Ένα πάντως είναι το πιο σίγουρο μέχρι στιγμής σε επίπεδο προβλέψεων βραβείων, κι αυτό αφορά τον Μάικλ Ντάγκλας ως Λιμπεράτσε στο «Behind the Candelabra» του Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Μέχρι την Κυριακή όμως έχουμε ακόμα χρόνο (και πόνο). Χώρο δεν έχουμε Καννολόγιο μου για να σου γράψω την παρέλαση των επωνύμων στο κατά παράδοση μεγαλύτερο κοσμικό γεγονός των Καννών εδώ και 20 χρόνια. Το gala, Cinema Against AIDS (το σινεμά ενάντια στο AIDS) της Am Far στο Hotel Du Cap στην Αντίμπ το οποίο πραγματοποιήθηκε χτες.

Που εγώ εδώ και χρόνια ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω με αυτό το gala και τις 'κορώνες' που το συνοδεύουν όσον αφορά τα χρηματικά ποσά που μαζεύονται για καλό σκοπό: Ένα σκουλαρίκι της να άφηνε κάθε καλεσμένη στο 'παγκάρι', περισσότερα λεφτά θα είχαν μαζευτεί. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει την φιλανθρωπία από τη ματαιοδοξία και την πρόκληση. Και νομίζω πως αυτή η γραμμή ξεπερνιέται χωρίς ιδιαίτερη χαριτωμενιά, όταν κάποιος, είναι διατεθειμένος να πληρώσει 1,2 εκ. ευρώ για να ταξιδέψει με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο διάστημα με διαστημικό λεωφορείο της Virgin (θα σε ενημερώσω για τα δρομολόγια άλλη μέρα).

Δεν κάνω πλάκα Καννολόγιο μου, σε δημοπρασία το βγάλανε το παλληκάρι κι όλοι οι φιλάνθρωποι πλούσιοι και διάσημοι άρχισαν να ποντάρουν για το ποιος θα σκάσει τα περισσότερα να ταξιδέψει μαζί του στο διάστημα, την ώρα που ακόμα σκέφτονται σοβαρά, αν θα βγάλουν χαρτιά νόμιμης εργασίας στην μεξικανίδα παραδουλεύτρα τους μην και τους ζητήσει περισσότερα μισθά. Ενώ από πίσω παίζανε μουσική οι Duran Duran και η Σίρλεϊ Μπάσει και πιο πίσω ή πιο μέσα ή παραέξω τι να σου πω, έκαναν πασαρέλα 38 top model από όλον τον κόσμο, προκειμένου να γιορτάσουν τα 20 χρόνια της πανήγυρης, με δημιουργίες Chanel, Prada, Alexander McQueen, Τom Ford, κλπ. Φορώντας τσίτια δηλαδή. Με επίσημους οικοδεσπότες τη Σάρον Στόουν, τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, τη Ναόμι Κάμπελ και την Τζάνετ Τζάκσον.

Τεράστια καταστροφή το ενδυματολογικό ατόπημα της Ασβαράγια Ράι που ντύθηκε Τέρης Χρυσός – κουνουπιέρα. Και καταστροφολογική συνομωσία μετατροπής του αντρικού φύλου σε λαμπατέρ – ντισκομπάλα – αντιανεμικό μπιντέ αν κρίνω από τις ενδυματολογικές προτάσεις των μετρ στην πασαρέλα του gala, που σου τις επισυνάπτω φωτογραφικά Καννολόγιο μου ως πειστήριο για να μη λες ότι γράφω φτηνές κακίες.

Σ' αφήνω τώρα για να δοκιμάσω ένα καινούργιο κολιέ που μου έκανε δώρο ένας γάλλος σεκιουριτάς που δουλεύει σε πολύ διάσημο ξενοδοχείο και μοιάζει κι ακριβό. Ξοδεύτηκε το πουλάκι μου, να 'ναι καλά, εμείς Καννολόγιο μου τα λέμε ξανά μεθαύριο ναι; (γιατί αύριο πρέπει να τσεκάρω αν είναι έτοιμο το πλαστό διαβατήριό μου και έχει οργανωθεί στη λεπτομέρεια η επιχείρηση μεταφοράς μου στην μαγευτική Νικαράγουα).

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ