Ολλανδία: Χειροπέδες στον αρχιέμπορο που γέμισε την αγορά με αλογίσιο κρέας - iefimerida.gr

Ολλανδία: Χειροπέδες στον αρχιέμπορο που γέμισε την αγορά με αλογίσιο κρέας

Ολλανδία: Χειροπέδες στον αρχιέμπορος που γέμισε την αγορά με αλογίσιο κρέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ολλανδικές Αρχές συνέλαβαν τον Βίλι Ζέλτεν, διευθυντή εταιρείας εμπορίας κρέατος, καθώς και έναν συνεργάτη του, για τη διάθεση 300 τόνων αλογίσιου κρέατος, που είχε «βαφτιστεί» βοδινό, ανακοίνωσε η εισαγγελία που ερευνά το διατροφικό σκάνδαλο.

Οπως αναφέρει το Βήμα, ο Ζέλτεν -ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας Willy Selten BV- τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για παραποίηση εγγράφων και απάτη για την ψευδή σήμανση προϊόντος.

Η εισαγγελία δεν κατονόμασε τον συλληφθέντα, όμως τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως αυτός είναι ο Ζέλτεν.

Οι Αρχές είχαν συλλάβει επίσης την Τρίτη και τον μεταβατικό διευθυντή της ίδιας εταιρείας, η οποία κατηγορείται ότι διοχέτευσε 300 τόνους κρέας αλόγου, που προερχόταν από προμηθευτές της στην Ολλανδία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία, στο διάστημα 2011-2012.

Η εισαγγελία προσδιόρισε πως η εταιρεία Selten (που χρεοκόπησε τον Απρίλιο) είναι η ίδια που αποτέλεσε τον κύριο στόχο για τις έρευνες που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, μετά την αποκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου στην Ευρώπη και είναι η μία από τις δύο ολλανδικές εταιρείες που ανακάλεσαν 50.000 τόνους αλογίσιου κρέατος τον Απρίλιο.

Νωρίτερα τον Μάιο, το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων σε επιστολή του στο Κοινοβούλιο επισήμαινε πως ο Ζέλτεν είχε διαθέσει κρέας σε 132 εταιρείες στην Ολλανδία, και σε 370 εταιρείες σε 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ