Πράκτορας του FBI σκότωσε στο κρατητήριο ύποπτο για συνεργασία με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ - iefimerida.gr

Πράκτορας του FBI σκότωσε στο κρατητήριο ύποπτο για συνεργασία με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Μυστήριο με δολοφονία υπόπτου για συνεργασία με τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ μέσα σε κρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eνας πράκτορας του FBI πυροβόλησε και σκότωσε το πρωί της Τετάρτης στη Φλόριντα έναν άνδρα ύποπτο ότι σχετίζεται με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Σύμφωνα με το NBC, ο ύποπτος ανακρινόταν και ήταν αρχικά συνεργάσιμος, όμως πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε αφού επιτέθηκε στον πράκτορα.

Η εφημερίδα Orlando Sentinel αναφέρει πως ένας φίλος του νεκρού τον αναγνώρισε ως τον 27χρονο Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ από το Ορλάντο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εν λόγω φίλος, ο Χουσν Ταράμιφ, είπε πως ο Τοντάσεφ ανακρινόταν στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη και πως γνώριζε τον ύποπτο για τις επιθέσεις αυτές Ταμερλάν Τσαρνάεφ επειδή αμφότεροι ασκούνταν στις πολεμικές τέχνες.

Ο εκπρόσωπος του FBI Ντέιβ Κουβετιέ δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του νεκρού, ούτε την ενδεχόμενη σχέση του με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, ωστόσο, ο ύποπτος, βρισκόταν υπό ανάκριση στην προσπάθεια των αρχών να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν, τις γνωριμίες και τις επαφές του Ταμερλάν Τσαρνάεφ.

Εκείνο που δημιουργεί ερωτήματα, πάντως, είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ύποπτος πυροβολήθηκε μέσα σε κρατητήριο όπου φαινομενικά ήταν άοπλος και εντελώς ακίνδυνος.

Ο Τοντάσεφ φέρεται να είπε στους πράκτορες του FBI ότι είχε γνωρίσει τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ στη Βοστώνη, καθώς ο ίδιος συμμετείχε σε αγώνες πολεμικών τεχνών σε κλουβί, ωστόσο, από τις αρχές διαρρέουν ότι ελέγχεται και η συμμετοχή του σε μια τριπλή δολοφονία το 2011.

Τότε είχαν βρεθεί τρία πτώματα σε ένα διαμέρισμα στο Γουόλταμ του Μας με κομμένους λαιμούς, ενώ ήταν καλυμμένα από μαριχουάνα.

Οι αρχές αναφέρουν ακόμη ότι ο Ταντάσεφ είχε σχέσεις με εξτρεμιστές Τσετσένους επαναστάτες, αλλά δεν γνωρίζουν εάν είχε κάποιο ρόλο στην ριζοσπαστικοποίηση του ίδιου του Ταμερλάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ