Αντιδρά η Εκκλησία στο σκοταδιστικό παραλήρημα του Αμβρόσιου - iefimerida.gr

Αντιδρά η Εκκλησία στο σκοταδιστικό παραλήρημα του Αμβρόσιου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η κίνηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου να δώσει εντολή στους ιερείς της περιοχής του να χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες των ναών επί 15 λεπτά για τρεις ημέρες, προκειμένου να εκφράσει με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Κατά των απόψεων του Αμβρόσιου, τάχθηκαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Δωδώνης Χρυσόστομος, ενώ όπως αναφέρει το Εθνος, μεγάλη μερίδα της Ιεραρχίας θεωρεί ότι οι ακραίες τοποθετήσεις του Αμβρόσιου εκθέτουν συνολικά την εκκλησία.

Σε δηλώσεις στου στον ραδιοσταθμό του Alpha, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος εξαπέλυσε πυρά κατά του Αμβρόσιου τονίζοντας πως «η Ορθοδοξία δεν εξετάζει το χρώμα, την προέλευση, ούτε καν την πίστη του ανθρώπου», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε πως «αν υπάρχουν παραβατικότητες σε μια θρησκεία ή πολιτική ή άποψη, το κράτος είναι υποχρεωμένο να τηρεί τους νόμους».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ιγνάτιος διαφοροποιήθηκε από τις απόψεις του κ. Αμβρόσιου, δηλώνοντας πως «ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη κατάντια για τους ορθόδοξους», σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Καταλαβαίνω την κρίση, ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα, ζω ανάμεσά σας. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί επ' ουδενί να ενδώσουμε και να υποχωρήσουμε στο κήρυγμα της αγάπης, στο κήρυγμα του σεβασμού του άλλου και της διαφορετικότητας. Τότε θα έχουμε προδώσει τον Χριστό και το Ευαγγέλιο Του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ