Tα συναρπαστικά αμπέλια της Ελβετίας, κρεμασμένα στα φαράγγια της λίμνης Λεμάν κόβουν την ανάσα[εικόνες] - iefimerida.gr

Tα συναρπαστικά αμπέλια της Ελβετίας, κρεμασμένα στα φαράγγια της λίμνης Λεμάν κόβουν την ανάσα[εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tα αμπέλια της λίμνης Λεμάν προσφέρουν ένα από τα ωραιότερα θεάματα στον κόσμο. Τοποθετημένα σε πεζούλες, μέσα στα φαράγγια των Αλπεων που είναι χιονισμένες τον περισσότερο καιρό, τα αμπέλια φτάνουν κατακόρυφα ως τις όχθες της λίμνης και αποτελούν μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Tα αμπέλια της λίμνης Λεμάν ξεκινούν κατακόρυφα από τις πλευρές των Αλπεων και εκτείνονται σε μήκος 30 χιλιομέτρων στη λίμνη. Δεν πρόκειται μόνο για δώρο της φύσης αλλά και για αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων. Βρίσκονται εκεί από αιώνες και έγιναν με πέτρα και χώμα. Η παραγωγή ξεκίνησε τον 12ο αιώνα, εποχή κατά την οποία η περιοχή ανήκε στους βενεδικτίνους μοναχούς. Η περιοχή σήμερα αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, περιλαμβάνει 14 ειδυλλιακές κωμωπόλεις που κρέμονται κυριολεκτικά στον αέρα πάνω από τη λίμνη και διαθέτει 6 ποικιλίες διάσημου και μοσχοπουλημένου κρασιού: Lutry, Villette, Saint-Saphorin, Epesses&Calamin, Dézaley και Chardonne.

Μαζί με το καλό κρασί πάει και η καλή κουζίνα και η περιοχή φημίζεται για τα τοπ εστιατόρια πολύ υψηλής γκάμας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ