Το ενεργειακό στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Αλίγιεφ στο Αζερμπαϊτζάν

Τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας Αζερμπαϊτζάν στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού συζήτησαν κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Αμεσως μετά την ολοκληρωση της συνάντησης κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον κ.Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχε γνωρίσει τον πατέρα του σημερινού Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και ιστορικό ηγέτη της χώρας Χειντάρ Αλίγιεφ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Ελληνας πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αζέρος Πρόεδρος.

Παράλληλα κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Αλίγιεφ να επισκεφθεί τη χώρα μας παραδίδοντάς του πρόσκληση του Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Αντίστοιχα ο Αζέρος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του στο Μπακού ο κ.Σαμαράς ξεναγήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο και στο μουσείο της πόλης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ