Το ενεργειακό στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Αλίγιεφ στο Αζερμπαϊτζάν - iefimerida.gr

Το ενεργειακό στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Αλίγιεφ στο Αζερμπαϊτζάν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα περιθώρια ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας Αζερμπαϊτζάν στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού συζήτησαν κατά τη διάρκεια του τετ-α-τετ που είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Αμεσως μετά την ολοκληρωση της συνάντησης κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον κ.Αλίγιεφ έγινε σε φιλικό και φιλόξενο κλίμα.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχε γνωρίσει τον πατέρα του σημερινού Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και ιστορικό ηγέτη της χώρας Χειντάρ Αλίγιεφ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο Ελληνας πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αζέρος Πρόεδρος.

Παράλληλα κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Αλίγιεφ να επισκεφθεί τη χώρα μας παραδίδοντάς του πρόσκληση του Ελληνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Αντίστοιχα ο Αζέρος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Ελληνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.

Κατά την ολιγόωρη επίσκεψη του στο Μπακού ο κ.Σαμαράς ξεναγήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο και στο μουσείο της πόλης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ