Το δώρο της Ολγας Κεφαλογιάννη στους Κινέζους - Οδηγός πόλης της Αθήνας για smartphones στην κινεζική γλώσσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Το δώρο της Ολγας Κεφαλογιάννη στους Κινέζους - Οδηγός πόλης της Αθήνας για smartphones στην κινεζική γλώσσα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία έκπληξη ανέμενε τους Κινέζους αξιωματούχους οι οποίοι υποδέχθηκαν σήμερα στο Πεκίνο την πολυπληθή ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο επίσημο ταξίδι του στην Κίνα.

Την έκπληξη αποκάλυψε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, επιδεικνύοντάς τη μάλιστα η ίδια από την ταμπλέτα της, στους εμβρόντητους οικοδεσπότες της: Τον πρώτο και ολοκαίνουργιο οδηγό της πόλης των Αθηνών στην κινεζική γλώσσα! Μία εφαρμογή την οποία ο κάθε Κινέζος που θέλει να επισκεφθεί την Ελλάδα γενικότερα και την πρωτεύουσα ειδικότερα, θα μπορεί να κατεβάσει από το iTunes (μόνο στην Κίνα), σε smartphones ή σε ταμπλέτες.

Την εφαρμογή δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Simon Fraser σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Η εφαρμογή που δεν κόστισε τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, είναι η πρώτη στην κινεζική γλώσσα που αφορά σε χρηστικές πληροφορίες για την Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι Κινέζοι τουρίστες στη χώρα μας θα έχουν στη διάθεσή τους την εφαρμογή στα τέλη Μαΐου.

Η Ολγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε στους Κινέζους αξιωματούχους όλες τις λεπτομέρειες που περιέχονται στην εφαρμογή. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν χρηστικό πολιτιστικό οδηγό των Αθηνών. Με πολλές πληροφορίες για μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, χάρτες και διαδρομές και για την ιστορία της Ελλάδας. Ο,τι δηλαδή θα ήθελε ο πολίτης της αχανούς ασιατικής χώρας που θα αποφασίσει να επισκεφθεί για πρώτη φορά τη χώρα μας με σκοπό να γνωρίσει και να θαυμάσει από κοντά έναν άλλο επίσης τρανό πολιτισμό, όπως ο δικός του, που έδωσε τα φώτα του στην ανθρωπότητα.

Οι Κινέζοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την επίδειξη της Ολγας Κεφαλογιάννη και όπως τουλάχιστον άφησαν να εννοηθεί, περιμένουν σύντομα τον εμπλουτισμό της εφαρμογής και με άλλες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ