«Ναι» από Μέρκελ για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,αλλά κατηγορηματικό «όχι» για αποζημιώσεις - iefimerida.gr

«Ναι» από Μέρκελ για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση,αλλά κατηγορηματικό «όχι» για αποζημιώσεις

«Ναι» από Μέρκελ για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντήσεις δίνει η Γερμανίδα καγκελάριος για το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και άλλα «καυτά» θέματα της ελληνικής ατζέντας, όπως οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά και η πιθανότητα για νέο κούρεμα του χρέους της χώρας.

Στη Γερμανία η προεκλογική περίοδος αρχίζει να παίρνει φωτιά μόλις τέσσερις μήνες πριν πάνε οι πολίτες στις κάλπες και η Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για ορισμένα σημαντικά θέματα που αφορούν την Ευρώπη και τη Ελλάδα ειδικότερα.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Mega, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι η καγκελάριος θεωρεί λανθασμένη την άρνηση της Τρόικα να συζητήσει την πιθανότητα μιας μείωσης στον ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει κάτι τέτοιο και θα δώσει μια ανάσα σε καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Αναφορικά με την περίπτωση μείωσης του ελληνικού χρέους, η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της τονίζοντας ότι στην παρούσα φάση δεν τίθεται ζήτημα νέας απομείωσης, ιδιαίτερα τόσο κοντά στις εκλογές.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» στόχος των Ευρωπαίων είναι να τηρηθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί το περασμένο Δεκέμβριο και τέτοιες αποφάσεις παραπέμπονται για ένα ή δύο χρόνια αργότερα.

Στο θέμα όπου η Μέρκελ και Σόιμπλε εμφανίζονται κατηγορηματικοί και «συνιστούν» στην ελληνική πολιτική ηγεσία να εξηγήσει στους πολίτες ότι δεν πρόκειται να έρθει λύση από εκείνο το μέτωπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ