Και τις ωοθήκες της ετοιμάζεται να αφαιρέσει η Αντζελίνα Τζολί - iefimerida.gr

Και τις ωοθήκες της ετοιμάζεται να αφαιρέσει η Αντζελίνα Τζολί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο προληπτικός πόλεμος της Αντζελίνα Τζολί εναντίον του καρκίνου συνεχίζεται με το έγκυρο περιοδικό People να αποκαλύπτει πως -μετά την διπλή μαστεκτομή- εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει και τις ωοθήκες της.

Σε ωοθηκεκτομή ετοιμάζεται να προχωρήσει η 37χρονη ηθοποιός προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες -από τον οποίο πέθανε και η μητέρα της σε ηλικία 56 ετών- οι οποίες αυτή την στιγμή είναι περίπου στο 50%.

Όλα αυτά μια μέρα μετά την δημοσίευση του άρθρου της στους NY Times όπου περιέγραφε την διπλή μαστεκτομή στην οποία υποβλήθηκε και η οποία την βοήθησε να μειώσει στο 5% (από 87% που ήταν) τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Μια ακόμη γενναία απόφαση από την πλευρά της ηθοποιού. Την οποία, μάλιστα, φαίνεται να εγκρίνει (σύμφωνα με την NY Daily News) η πλειοψηφία των ειδικών που θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι ασθενείς οφείλουν να αφαιρούν τις ωοθήκες τους με το που τελειώσουν να κάνουν παιδιά ή μέχρι την ηλικία των 40 ετών.

Πάντως το δημοσίευμα του People δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς σκοπεύει η Τζολί να υποβληθεί στην νέα επέμβαση, αν και, σύμφωνα με τον Δρ. Σάριν Λέβιν, ογκολόγο στο Presbyterian Hospital Columbia University Medical Center «Μπορεί να κάνει την εγχείριση και αύριο. Είναι μια επέμβαση χαμηλού ρίσκου με πολύ μικρό διάστημα ανάρρωσης».

Άξιο επισήμανσης είναι ότι, για κάποια στην ηλικία της Τζολί, η συγκεκριμένη επέμβαση προκαλεί «χειρουργική εμμηνόπαυση» που έχει τις ίδιες επιπτώσεις (εξάψεις, εφιδρώσεις, κακό ύπνο κτλ) με την φυσιολογική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ