Ξεκινούν σήμερα οι Special Olympics - iefimerida.gr

Ξεκινούν σήμερα οι Special Olympics

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχίζουν σήμερα οι Special Olympics, με την τελετή που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Επτά χιλιάδες αθλητές, 2.500 προπονητές, 40.000 μέλη οικογενειών, 3.000 εκπρόσωποι των media από 180 χώρες, με τη βοήθεια περίπου 25.000 εθελοντών θα συμμετάσχουν στους αγώνες, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στις 4 Ιουλίου.

Οι Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο γεγονός στην πολύχρονη πορεία ενός παγκόσμιου κινήματος που ιδρύθηκε το 1968 από την Γιουνίς Κένεντι Σράιβερ. Το όραμά της για τη δημιουργία μίας κοινωνίας στην οποία όλοι είναι αρεστοί και συμμετέχουν πήρε «σάρκα και οστά».

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 απευθείας από την ΕΤ 1.

Ο άνθρωπος που έχει την αποκλειστική ευθύνη των δύο τελετών (έναρξης και λήξης) είναι ο γνωστός χορογράφος, Φωκάς Ευαγγελινός. Με την καλλιτεχνική του ομάδα ανέλαβαν το δύσκολο έργο της ανάπτυξης και υλοποίησης των δημιουργικών και εθιμοτυπικών πτυχών των τελετών. Κοντά του θα βρίσκονται σπουδαίοι άνθρωποι της μουσικής, με κορυφαίο τον Στίβι Γουόντερ και τη μπάντα του, ενώ από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει ο Στέφανος Κορκολής.

Θα τραγουδήσει ο τενόρος, Βιτόριο Γκριγκόλο, με την κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια, Aλκηστη Πρωτοψάλτη. Οι δύο τελευταίοι θα ερμηνεύσουν ζωντανά και σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση, το επίσημο τραγούδι των Αγώνων, τους στίχους και τη μουσική του οποίου έχει επιμεληθεί ο Στέφανος Κορκολής.

Χρέη παρουσιαστών θα εκτελέσουν ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Μενούνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ