Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού -Οκτω τρόποι για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας - iefimerida.gr

Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού -Οκτω τρόποι για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας

Προλάβετε τον καρκίνο του μαστού - 8 τρόποι για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί μεγάλο φόβο για τις γυναίκες, ωστόσο οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να προβλεφθεί και να αποφευχθεί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο και του «Imperial College» του Λονδίνου, το 40% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να είχε προληφθεί αν οι γυναίκες φρόντιζαν για την καλή υγεία του οργανισμού τους.

O αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κώστας Συρίγος, μιλώντας στο vita.gr δίνει 8 συμβουλές προκειμένου οι γυναίκες να θωρακίσουν τον οργανισμό τους απέναντι στον καρκίνο του μαστού.

Μαστογραφία
Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε πολύ αρχικό στάδιο, είναι θεραπεύσιμος γεγονός που καθιστά την αξία της μαστογραφίας αναμφισβήτητη. Η μαστογραφία πρέπει να επαναλαμβάνεται μετά την ηλικία των 40 ετών κάθε χρόνο αφού αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου.

Κάπνισμα
Η αποφυγή ή η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ασπίδες ενάντια στον καρκίνο του μαστού, αφού σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα είναι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες για την εμφάνιση της νόσου.

Ασκηση
Η καλή φυσική κατάσταση συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Δεν χρειάζεται εξαντλητικό πρόγραμμα, αρκεί να ασκείστε 5 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σταθερό βάρος
Το βάρος σχετίζεται και με τον καρκίνο του μαστού, αφού πρόσφατε μελέτες έδειξαν ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κυρίως στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Ισορροπημένη διατροφή
Η υγιεινή διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Προκειμένου να μειώσετε,τον κίνδυνο, φροντίστε να καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα και ψάρια πλούσια σε καλά λιπαρά 3-4 φορές την εβδομάδα, ενώ καλό θα είναι να μην καταναλώνετε περισσότερο από 70 γραμμάρια λίπους την ημέρα.

Αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Θηλασμός
Το να έχει μια γυναίκα κύηση νωρίς στη ζωή της και να θηλάσει το μωρό της θεωρείται καλός παράγοντας για να μη δημιουργηθεί καρκίνος του μαστού.

Αποφεύγετε την ορμονοθεραπεία
Οι θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης θα ήταν καλό να αποφεύγονται, αφού έχουν συνδεθεί με διάφορες μορφές καρκίνου, μεταξύ αυτών και του μαστού.

(Πηγή vita.gr)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ