Hμέρες Γαστρονομίας: Το Μουσείο Μπενάκη θα γεμίσει γεύσεις - iefimerida.gr

Hμέρες Γαστρονομίας: Το Μουσείο Μπενάκη θα γεμίσει γεύσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγες ημέρες (24, 25 & 26 Μαΐου), στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, θα λάβει χώρα ένα τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ έντονου ελληνικού χρώματος, κατάλληλο τόσο για επαγγελματίες όσο και για το απλό κοινό.

Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει εκδηλώσεις διαφόρων ειδών όπως live cooking & bartending events, εκθέσεις προϊόντων, εκπαιδευτικά εργαστήρια, συζητήσεις και ομιλίες γύρω από θέματα ειδικού και γενικότερου ενδιαφέροντος, φαίνεται αρκετά πλούσιο, όσο και ψυχαγωγικό, κι αυξάνει τις προσδοκίες για όσους επιλέξουν να το επισκεφθούν.

Βασικός στόχος των Ημερών Γαστρονομίας (www.imeres-gastronomias.gr) είναι να αποτελέσει μια πρότυπη εστία συνεύρεσης των διαφορετικών στοιχείων που συγκροτούν τον ετερογενή καμβά της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας (παραγωγών, δημιουργών, chefs, φορέων, κοινοτήτων, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, γευσιγνωστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, σχεδιαστών πολιτικής κλπ.), η οποία αξίζει να ειδωθεί ως ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό γεγονός, αλλά και ως ένα όχημα για την πολιτιστική και οικονομική αναγέννηση του τόπου.

Ενδεικτικά το δια-θεματικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Αντιπροσωπευτική έκθεση προϊόντων από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς.
Προγράμματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής από δημοφιλείς chefs (Live cooking stage κ.α).
Εκδηλώσεις για την ανάδειξη των ελληνικών ποτών με βραβευμένους mixologists.
Θεματικά αφιερώματα με άξονα τη σχέση γαστρονομίας, αρχιτεκτονικής, τουρισμού και πολιτισμού.
Δράσεις υποστήριξης πρωτοβουλιών και μύησης στην ιδιαίτερη τοπική φυσιογνωμία περιοχών όπως η Λήμνος που φέτος αποτελεί τον τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό.
Ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, ξένων φορέων, κρατών και δημοσιογραφικών δικτύων με τη συμμετοχή της Επίτροπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μαρίας Δαμανάκη.
Παρουσιάσεις και ανοικτές συζητήσεις σχετικά με καλές πρακτικές αγροτικής παραγωγής, αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, εξαγωγών κ.α.

Διάρκεια

24/05/2013 - 26/05/2013

Χώρος Αθήνα

Μουσείο Μπενάκη -Κτήριο Οδού Πειραιώς

Ώρες 10:00 - 23:00

Εισιτήρια € 10 (δωρεάν παιδιά έως 12 ετών)

Διοργάνωση

Reason to σε συνεργασία με τη Food Concepts, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Υπό της αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ