Οι σταρ του Χόλιγουντ που πάλεψαν με τον καρκίνο του στήθους και βγήκαν νικήτριες [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι σταρ του Χόλιγουντ που πάλεψαν με τον καρκίνο του στήθους και βγήκαν νικήτριες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση της διπλής μαστεκτομής της Αντζελίνα Τζολί δεν αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στο χώρο των διασημοτήτων παγκοσμίως μιας και τα τελευταία χρόνια είναι πολλές οι σταρς που τόλμησαν να αποκαλύψουν τη μάχη τους και να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες για το θέμα αυτό.

Cynthia Nixon

Πήρε καιρό στην πρωταγωνίστρια του Sex and the City που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2006να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκινικό όγκο που ανακάλυψε στον δεξιό της μαστό κατά την διάρκεια μιας μαστογραφίας ρουτίνας. Η Nixon, την οποία γνωρίσαμε ως την εργασιομανή Miranda Hobbes της αγαπημένης σειράς, δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί η κατάσταση της υγείας της ενώ προχωρούσε στην θεραπεία. «Δεν ήθελα paparazzi στο νοσοκομείο και τέτοια πράγματα», είπε η ηθοποιός στην New York Daily News λίγο καιρό αφού ολοκλήρωσε την θεραπεία της, υποβαλλόμενη σε αφαίρεση του όγκου και ακτινοβολίες.

Sheryl Crow

Η μάχη της Αμερικανίδας τραγουδίστριας που δήλωσε πως «έχει γίνει κινητή διαφήμιση για την έγκαιρη πρόληψη», έγινε γνωστή όταν ανέβαλλε την προγραμματισμένη περιοδεία της. Η Crow, της οποίας ο δεσμός με τον πρωταθλητή ποδηλάτη, επίσης «νικητή» του καρκίνου, Lance Armstrong έληξε τον καιρό που ανακοινώθηκε η διάγνωσή της, είχε την τύχη να μην χρειαστεί χημειοθεραπείες γιατί ο καρκίνος της ανιχνεύθηκε νωρίς. Τον Μάρτιο του 2007, η Crow, η οποία δεν έχει ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, υπέβαλε αίτηση στο Κογκρέσο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έρευνα για την πιθανή σχέση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Kylie Minogue

Ενδεχομένως η πιο διάσημη «μάχη» με τον καρκίνο του μαστού μιας και η ίδια μίλησε από την πρώτη στιγμή ανοικτά για το θέμα. Μία λανθασμένη διάγνωση παραλίγο να κοστίσει στην Αυστραλέζα pop star την ευκαιρία να πολεμήσει -και να νικήσει- τον καρκίνο του μαστού. Ακολούθησε μερική μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Η τραγουδίστρια τελικά επιβίωσε της δύσκολης διαδικασίας κάνοντας έκκληση στις γυναίκες να εμπιστεύονται περισσότερο το ένστικτό τους από οποιονδήποτε γιατρό. «Απλά και μόνο επειδή κάποιος φοράει μία άσπρη ρόμπα και χρησιμοποιεί μεγάλα ιατρικά εργαλεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αλάνθαστος», είπε στην εκπομπή της Ellen DeGeneres το 2007.

Christina Applegate

Το καλοκαίρι του 2008 η Applegate διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στο ένα της στήθος. Αφού βρέθηκε θετική στο τεστ μετάλλαξης του γονιδίου BRCA-1, επέλεξε να προχωρήσει σε ολική μαστεκτομή (αφαιρώντας και τα δύο στήθη της) προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να εξαπλωθεί ή να επανεμφανιστεί ο καρκίνος. Η ίδια ασχολείται από τότε ενεργά με την οργάνωση ενός ιδρύματος για γυναίκες που βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας, τις οποίες η σταρ θεωρεί ως τις σημαντικότερες για την ανίχνευση ενός τέτοιου προβλήματος.

Anastacia

Τον Ιανουάριο του 2003 η δημοφιλής τραγουδίστρια αποφάσισε να μειώσει το μέγεθος του στήθους της καθώς της δημιουργούσε πόνους στην πλάτη. Από την μαστογραφία ρουτίνας, στην οποία υποβλήθηκε προκειμένου να προχωρήσει στην επέμβαση, ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του μαστού. Το χειρουργείο, για έναν παραπάνω λόγο, επισπεύσθηκε ενώ ακολούθησαν θεραπείες με ακτινοβολία. Λίγο καιρό μετά η star ίδρυσε το Anastacia Fund, έναν οργανισμό που σκοπό έχει να προωθήσει την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στις νεώτερες γυναίκες.

Olivia Newton John

Η αγαπημένη βρετανίδα πρωταγωνίστρια του νούμερο ένα μιούζικαλ παγκοσμίως, του Grease, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού λίγο μετά την κυκλοφορία του album της Back To Basics – The Essential Collection 1971–1992, αναγκάζοντάς την να ακυρώσει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση για την προώθησή του. Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και αποκατάσταση μαστού, ενώ, αφού συνήλθε, έδωσε όλον της τον εαυτό στην ενημέρωση, την έρευνα και την προώθηση προϊόντων που βοηθούν στην αυτο-εξέταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ