Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας - iefimerida.gr

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο κύκλο φορολογικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι ελεγκτές που βρέθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στην Αθήνα, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και τη Νέα Φιλαδέλφεια, διαπίστωσαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, μη έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και απασχόληση προσωπικού.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • Σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι, σε 24 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 32χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
  • Σε καφετέρια στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν διοικητικές παραβάσεις της μη επίδειξης φορολογικών στοιχείων και της μη επίδειξης βιβλιαρίου συντήρησης ταμειακής μηχανής.
  • Σε καφέ μπαρ στην Αθήνα, η μη έκδοση δύο αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η ανασφάλιστη εργασία ατόμου, μη εγγεγραμμένου στην κατάσταση εργαζομένων της επιχείρησης.
  • Σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μη τήρηση του βιβλίου εργαζομένων του ΙΚΑ και η εργασία τριών ατόμων, μη εγγεγραμμένων στην κατάσταση εργαζομένων της επιχείρησης.
  • Σε ψητοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, η μη έκδοση έξι αποδείξεων λιανικής συναλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους, στον αριθμό 11012 και στο email 11012@hellenicpolice.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ