Καναδοί επιστήμονες: Ο ρατσισμός και η ακροδεξιά συνδέονται με το χαμηλό IQ - iefimerida.gr

Καναδοί επιστήμονες: Ο ρατσισμός και η ακροδεξιά συνδέονται με το χαμηλό IQ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αυξημένες προκαταλήψεις και ο ρατσισμός συνδέονται με χαμηλό IQ, υποστηρίζουν δύο Καναδοί επιστήμονες, ο Γκόρντον Χόντσον και ο Μάικλ Μπουσέρι, μετά από έρευνα που έκαναν, στην οποία αναφέρεται πως όσο χαμηλότερος είναι ο δείκτης πνευματικών ικανοτήτων, τόσο πιο έντονα εκφράζονται ακροδεξιές ιδεολογίες.

Οι δύο επιστήμονες, αναλύοντας δύο μεγάλα και αντιπροσωπευτικά δείγματα πληθυσμού από όλη την Αγγλία (15.874 άτομα), κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μειωμένες γνωστικές ικανότητες οδηγούν σε αυξημένες προκαταλήψεις και ο χαμηλότερος δείκτης πνευματικών ικανοτήτων, προοιωνίζεται εντονότερο ρατσισμό, υιοθέτηση ακροδεξιών ιδεολογιών και χαμηλό δείκτη επαφής με άλλες ομάδες, αναφέρει το Εθνος, ενώ μια δευτερεύουσα ανάλυση δείγματος από τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε την ταύτιση της μειωμένης ικανότητας για αφηρημένη σκέψη με τις προκαταλήψεις ενάντια στην ομοφυλοφιλία.

Σε όλες τις αναλύσεις υπήρξε μέριμνα ώστε το δείγμα να μην χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα επίπεδα εκπαίδευσης ή κοινωνικό-οικονομικής θέσης, με τους δύο Καναδούς να δηλώνουν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science όπου δημοσιεύουν τη μελέτη τους, πως «τα αποτελέσματα μας καταδεικνύουν ότι οι γνωστικές ικανότητες παίζουν έναν κρίσιμο αν και υποτιμημένο ρόλο στο θέμα των προκαταλήψεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ