Συνταγή για σαρδέλες στο φούρνο με σκόρδο και φύλλα δάφνης -Το απόλυτο Αιγαίο

Τα αφρόψαρα, όπως η σαρδέλα, είναι χειμερινό αλλά και ανοιξιάτικο δώρο του Αιγαίου. Ως ευλογία της Μεσογείου πρέπει να τιμήσουμε το απλό αυτό ψαράκι (πλούσιο σε βιταμίνες και Ω3) με κάτι παραπάνω από ένα τηγάνισμα.

Υλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες ολόφρεσκες καθαρισμένες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ντοματούλες φρέσκες για όσους τρώνε τις σαρδέλες φούρνου κοκκινιστές

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε να πάει παντού
  • Προσθέτουμε δάφνη, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ντοματούλα (προαιρετικά)
  • Λίγες σταγονίτσες νερό στο ταψί
  • Ψήσιμο σε ζεστό φούρνο για 1/2 ώρα

Αν δεν προτιμήσουμε τελικά τη σάλτσα ντομάτας, τότε πρέπει να προσθέσουμε λεμόνι στο ταψί μας την ώρα που το βγάζουμε.

Σερβίρεται με σαλάτα, μην μπουκώσετε την λεπτή γεύση της σαρδέλας με ρύζια και πατάτες.

Λίγο αβοκάντο στην σαλάτα θα μας χορτάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ