Πέντε βήματα για να τρώτε τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων αποτελεί «κόκκινο πανί» για διατροφολόγους και λάτρεις της υγιεινής διαστροφής. Mπορεί να απενοχοποιηθεί με απλούς τρόπους.

Αυτά είναι τα πέντε απλά βήματα για να απολαύσετε τις τηγανιτές πατάτες πιο υγιεινά:

• Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο.

• Προθερμαίνετε το λάδι, χωρίς όμως να το αφήνετε να καεί.

• Στραγγίζετε καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε, γιατί έτσι το λάδι δεν καταστρέφεται γρήγορα και οι πατάτες δεν απορροφούν πολύ λάδι.

• Μην αφήνετε τις πατάτες να καίγονται, ο χρόνος τηγανίσματος πρέπει να είναι σύντομος.

• Αντικαθιστάτε το λάδι μετά από κάθε τηγάνισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ