Θέλουν και τη ΔΟΕ οι Γερμανοί: Ο «Αθάνατος» Τόμας Μπαχ υποψήφιος για τη θέση του Ζακ Ρογκ - iefimerida.gr

Θέλουν και τη ΔΟΕ οι Γερμανοί: Ο «Αθάνατος» Τόμας Μπαχ υποψήφιος για τη θέση του Ζακ Ρογκ

Θέλουν και τη ΔΟΕ οι Γερμανοί: Ο Γερμανός «Αθάνατος» υποψήφιος για τη θέση του Ζ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανακοίνωσε ο Γερμανός «Αθάνατος» Τόμας Μπαχ, τέσσερις μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του Ζακ Ρογκ.

«Έχω επίγνωση του εύρους των καθηκόντων του Προέδρου της ΔΟΕ», δήλωσε ο κ. Μπαχ, ο οποίος μπήκε πρώτος στην κούρσα διαδοχής του Ζακ Ρογκ και πρόσθεσε ότι η εκλογή του θα αποτελούσε σημαντική αναγνώριση για τον γερμανικό αθλητισμό.

Την ανακοίνωση χαιρέτισε η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, η οποία, μέσω του εκπροσώπου της, δήλωσε ότι ο κ. Μπαχ ασχολείται, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, με τον αθλητισμό πολλά χρόνια και με επιτυχία και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υποψηφιότητά του. Ανάλογα τοποθετήθηκε ήδη ο Πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαχ, παλαίμαχος ξιφομάχος, η επίσημη υποψηφιότητα θα υποβληθεί στις 10 Ιουνίου, ενώ η εκλογή θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου στο Μπουένος Άιρες. Η θητεία του κ. Ρογκ λήγει στις 12 του ίδιου μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ