Παρουσίαση δίσκου Usurum απόψε στη σκηνή του Ρυθμός Stage - iefimerida.gr

Παρουσίαση δίσκου Usurum απόψε στη σκηνή του Ρυθμός Stage

Παρουσίαση δίσκου Usurum απόψε στη σκηνή του Ρυθμός Stage
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γιουσουρούμ σημαίνει μία πολύχρωμη υπαίθρια αγορά που πουλάει φθηνά μεταχειρισμένα αγαθά. Το δικό τους μουσικό παζάρι έστησαν 5 νέοι από το Μουσικό Σχολείο Αλίμου που επιμένουν να τραγουδούν τα όνειρα μίας πόλης που τρελάθηκε.

Συνδυάζοντας μοναδικά το διαφορετικό μουσικό στίγμα του κάθε μέλους, οι Γιουσουρουμ δημιούργησαν ομώνυμο δίσκο που κινείται σε ένα ροκ πλαίσιο με επιρροές από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου ως τους Radiohead και από τις Τρύπες μέχρι τον Χατζιδάκι.

Βασικός συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος είναι ο Σταύρος Ρουμελιώτης, ενώ στίχους έχει γράψει και ο Κοσμάς Λαμπίδης. Το συγκρότημα έχει μελοποιήσει επίσης και ποιήματα των Καβάφη, Ελύτη και Ομάρ Καγιάμ.

Στις 9 και 16 Μαίου οι Usurum μας παρουσιάζουν τον πρώτο τους δίσκο από τη Yafka Records, στο Ρυθμό stage στην Ηλιούπολη και υποδέχονται στη σκηνή την Μαρία Παπαγεωργίου και την Δανάη Παναγιωτοπούλου αντίστοιχα, σε μία σύμπραξη πρωτότυπων διασκευών. Τη μουσική αυτή παράσταση θα πλαισιώσουν η Μαρίτα Νιάκαρου στα εικαστικά, η Ελευθερία Άνθη στα video art και ο Γιώργος Σταυρίδης στα ηχητικά περιβάλλοντα.

Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)

Παρουσίαση δίσκου Usurum απόψε στη σκηνή του Ρυθμός Stage | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ