Εκπρόσωπος Καναδών για «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ηρθαμε για να μείνουμε - iefimerida.gr

Εκπρόσωπος Καναδών για «Ελευθέριος Βενιζέλος»: Ηρθαμε για να μείνουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα δίνει το καναδικό συνταξιοδοτικό fund PSP, το οποίο εξαγόρασε το ποσοστό της Hochtief στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τον εκπρόσωπο του Ταμείου Μαρκ Μπουτε, να χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο της Αθήνας «μια βασική υποδομή μεταφορών», χωρίς να ξεκαθαρίζει ωστόσο τα επενδυτικά πλάνα του Ταμείου.

Σε δηλώσεις του στο news, ο κ. Μπουτέ επεσήμανε πως το PSP επένδυσε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς αποτελούσε «μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα χαρτοφυλάκιο ελκυστικών αεροδρομίων, που αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία – κλειδιά στη χώρα τους. Η Hochtief έχει ισχυρό management, με βαθιά γνώση και εξειδίκευση, και θα συνεχίζει να τα υποστηρίζει ενεργά». Μάλιστα, δεν απέκλεισε περαιτέρω επενδύσεις στον ίδιο τομέα, καθώς όπως δήλωσε τα αεροδρόμια «είναι επιχειρήσεις με ελκυστικά προφίλ ροής χρήματος, που προσφέρουν μακροπρόθεσμες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ταιριάζουν στο μακροπρόθεσμο επενδυτικό μας ορίζοντα και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας στις υποδομές».

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα του Ταμείου, ο εκπρόσωπος του υποστήριξε πως «είναι πολύ νωρίς να τα συζητάμε. Τα επόμενα βήματα για εμάς είναι να δουλέψουμε μαζί με τη Hochtief, τους υπόλοιπους μετόχους και τους χρηματοοικονομικούς μας συνεργάτες για να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ