Eπιτέλους, ένας λόγος για να μείνει κανείς εργένης - iefimerida.gr

Eπιτέλους, ένας λόγος για να μείνει κανείς εργένης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλύτερα μόνος παρά με κακή παρέα. Είναι ένα απόφθεγμα που βρίσκει το δίκιο του σε μια πρόσφατη έρευνα του University of Michigan σύμφωνα με την οποία ένας κακός γάμος αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στο μέλλον.

Οι ερευνητές του University of Michigan αξιολόγησαν την ποιότητα ζωής περίπου 5.000 ατόμων, εργένηδων και ζευγαριών, σε μια περίοδο 10 ετών. Τους έθεσαν ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής αλλά και για την ενδεχόμενη μεταβολή της διάθεσής τους στην περίοδο αυτή.

Τα ερωτήματα που ετέθησαν ήταν «Σε ποιό σημείο θα μπορούσατε να στηριχθείτε πάνω του σε δύσκολη στιγμή;», «Θα του εμπιστευόσασταν τα προβλήματά σας;», «Πόσο συχνά ο παρτενέρ σας ασκεί κριτική;» και πολλά άλλα ώστε να μετρηθεί σε ένα ποσοστό η ποιότητα ζωής των ερωτηθέντων.

Το αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξε η έρευνα ήταν ότι τα άτομα που βιώνουν μια ταραγμένη σχέση έχουν πολύ μεγαλύτερη τάση να πέσουν σε κατάθλιψη απ'ό,τι οι εργένηδες.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι η ποιότητα των κοινωνικών σχέσεων είναι καθοριστικός παράγοντας στην κατάθλιψη» σημειώνει ο ψυχίατρος Αλαν Τέο, επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.

«Αν μπορέσουμε να μάθουμε στους ανθρώπους να καλυτερέψουν την ποιότητα της σχέσης τους θα μειώναμε σημαντικά τις καταστροφικές συνέπειες της κλινικής κατάθλιψης» σημειώνει.

Οσο για τους άλλους τύπους κοινωνικών σχέσεων είναι αποδεδειγμένο ότι ο κίνδυνος κατάθλιψης είναι πολύ μικρότερος απ'ό,τι αυτός που σημειώνεται στη ζωή εντός του γάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ