Παγκόσμια Εβραϊκή Κοινότητα: Ναζιστικό, ξενοφοβικό κόμμα η Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Παγκόσμια Εβραϊκή Κοινότητα: Ναζιστικό, ξενοφοβικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Παγκόσμια Εβραϊκή Κοινότητα: Ναζιστικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με σκληρή γλώσσα καταφέρεται κατά της Χρυσής Αυγής η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) σε ανακοίνωσή της στηλιτεύοντας τις ενέργειες και την ιδεολογία μίσους του ακροδεξιού κόμματος με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι το «νεοναζιστικό πολιτικό κόμμα» Χρυσή Αυγή κατέχει 18 έδρες στο εθνικό κοινοβούλιο της Ελλάδας και ότι, για άλλη μια φορά, ξεκίνησε επιθέσεις κατά του εβραϊκού στοιχείου.

Όπως τονίζεται, η Χρυσή Αυγή, σε άρθρο στην ιστοσελίδα του εν λόγω κόμματος, καταδικάζει την επικείμενη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του Έλληνα πρωθυπουργού Σαμαρά, ο οποίος θα μιλήσει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εβραϊκής οργάνωσης, η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι «Σιωνιστές έχουν τον έλεγχο των ΗΠΑ και της ελληνικής πολιτικής».

Στην ανακοίνωση επικρίνεται και γελοιογραφία που συνοδεύει το κείμενο και απεικονίζει τον πρωθυπουργό Σαμαρά καθήμενο στο πάτωμα, κάτω από το ματωμένο λογότυπο της AJC και μπροστά από καρικατούρα Εβραίου, καθισμένου σε καρέκλα, που θυμίζει τα τρομακτικά, ναζιστικής έμπνευσης καρτούν του '30 και του '40 στην Ευρώπη, η οποία, σύμφωνα με την οργάνωση γίνεται για να τονίσει η Χρυσή Αυγή «τη φανατική, ξενοφοβική κοσμοθεωρία της, συνοδεύει το κείμενο με μια γκροτέσκ γελοιογραφία».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι στη γελοιογραφία της Χρυσής Αυγής δαιμονοποιείται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο παρουσιάζει ως θρησκευόμενο Εβραίο, ενώ περιγράφεται με ρατσιστικούς όρους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, διατυπώνει την άποψη ότι «η Χρυσή Αυγή δεν επιχειρεί καν να συγκαλύψει την ιδεολογία του μίσους», προσθέτοντας ότι «πράγματι, είναι ξεκάθαρο πως η Χρυσή Αυγή, και, σχεδόν 70 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, αποτελεί μια ύπουλη προοπτική που δεν μπορεί να αγνοηθεί σήμερα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή έχει υποστεί επίθεση από την Χρυσή Αυγή. Παρόμοια επικριτικά μηνύματα δόθηκαν κατά την τελευταία επίσκεψή στελεχών της AJC στην Αθήνα τον Ιανουάριο, μέσα στα πλαίσια χειρονομίας αλληλεγγύης από πλευράς της Επιτροπής, η οποία συνεργάζεται με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα για να υποστηρίξει την ιατρική περίθαλψη για τους Έλληνες που έχουν ανάγκη, όπως σημειώνεται.

Ο κ. Χάρις τονίζει επίσης ότι η AJC διατηρεί «μακροχρόνιες και εποικοδομητικές σχέσεις» με την Ελλάδα -με την κυβέρνηση, την κοινωνία των πολιτών, την Ορθόδοξη Εκκλησία, τους Ελληνοαμερικανούς ηγέτες, και, φυσικά, με την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα, προσθέτοντας επίσης ότι αποτελεί τιμή για την εβραϊκή κοινότητα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, «με τον οποίο μένουμε σε στενή επαφή, θα χαιρετίσει το Παγκόσμιο Φόρουμ μας» και «θα απευθυνθεί σ' ένα μεγάλο παγκόσμιο ακροατήριο, πρόθυμο να ακούσει απ' αυτόν».

Τέλος, ο επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής αναφέρει ότι στο διεθνές φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα από τις 2 μέχρι τις 4 Ιουνίου, οι σύνεδροι θα δείξουν την υποστήριξή τους για «ένα ελληνικό λαμπρό μέλλον με ευημερία» και «σ' ένα μέλλον στο οποίο ελπίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή θα ξεθωριάζει στην αφάνεια που τόσο πλουσιοπάροχα της αξίζει».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ