Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα - Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στη Χρυσή Αυγή να κάνει τα συσσίτια του μίσους - iefimerida.gr

Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα - Τα ΜΑΤ απαγόρευσαν στη Χρυσή Αυγή να κάνει τα συσσίτια του μίσους

Ενταση και χημικά στο Σύνταγμα -Αστυνομικοί δεν άφησαν τη Χρυσή Αυγή να ξεκινήσε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικροένταση δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα νωρίς το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όταν μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος με ένα φορτηγό προκειμένου να στήσουν πάγκους και να ξεκινήσουν τη διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες, ωστόσο εκεί τους περίμεναν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Τροχαίας.

Οι αστυνομικοί δεν άφησαν το φορτηγό της Χρυσής Αυγής να περάσει από τη λεωφόρο Αμαλίας, το ακινητοποίησαν και είπαν στον οδηγό πως δεν έχει άδεια να πάει στην πλατεία Συντάγματος. Αρχικά επικράτησε ένταση με τους οπαδούς και τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αντιδρούν και να προσπαθούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για περάσει το φορτηγό, ωστόσο τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και μέσα σε λίγα λεπτά το σκηνικό της έντασης είχε τελειώσει.

Στο σημείο βρίσκεται και εισαγγελέας, ο οποίος έχει δώσει εντολή στους αστυνομικούς να προχωρήσουν στη σύλληψη όσων εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Τροχαία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα το φορτηγό έφυγε και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν συντεταγμένα.

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα έντασης είχε ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει πως θα προχωρήσει στην πλατεία Συντάγματος σε διανομή τροφίμων σε πολίτες που έχουν ανάγκη, αρκεί να είναι Ελληνες. Η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ήταν άμεση και δήλωσε πως δεν έχει δοθεί καμία άδεια στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου να προχωρήσει σε συσσίτια, γι' αυτό και δεν θα επιτρέψει να γίνει. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ στήριξαν την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων.

Στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή έβγαλε ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε τον κ. Καμίνη λαθρολάγνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ