Πάπας Φραγκίσκος προς τους πολιτικούς: Κάντε κάτι, δημιουργείστε νέες θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Πάπας Φραγκίσκος προς τους πολιτικούς: Κάντε κάτι, δημιουργείστε νέες θέσεις εργασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δικό του μήνυμα για την ημέρα της Πρωτομαγιάς έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος ο Α΄, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους πολιτικούς για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ επεσήμανε πως η ανεργία είναι το αποτέλεσμα ενός οικονομικού οράματος «έξω από τους κανόνες της δικαιοσύνης».

Ο Ποντίφικας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως καλεί τους πολιτικούς άνδρες «να κάνουν ό,τι μπορούν για να δοθεί ώθηση στην αγορά εργασίας. Η εργασία είναι σημαντική για την αξιοπρέπεια», από την πλατεία του Αγίου Πέτρου μπροστά σε χιλιάδες πιστούς, ενώ συνεχίζοντας δήλωσε: «Σκέφτομαι τις δυσκολίες στην αγορά εργασίας σε διάφορες χώρες. Σκέφτομαι τους ανθρώπους, όχι μόνο τους νέους, οι οποίοι συχνά μένουν άνεργοι λόγω ενός οικονομικού οράματος της κοινωνίας που βασίζεται στο συμφέρον, έξω από τους κανόνες της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα με την κατάρρευση εργοστασίου στο Μπαγκλαντές, τόνισε ότι οι άνθρωποι που πέθαναν ζούσαν με 38 ευρώ το μήνα, ενώ χαρακτήρισε τις συνθήκες εργασίας τους, ως «συνθήκες σκλαβιάς».

(φωτογραφία: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ