Κινέζοι ακροβάτες ετών 5: Η σκληρή εκπαίδευση των παιδιών του τσίρκου [εικόνες] - iefimerida.gr

Κινέζοι ακροβάτες ετών 5: Η σκληρή εκπαίδευση των παιδιών του τσίρκου [εικόνες]

Κινέζοι ακροβάτες ετών 5: Η απίθανη εκπαίδευση των παιδιών του τσίρκου [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Grand Canal της Κίνας που συνδέει το Πεκίνο με το Χανγκζού κάποτε μετέφερε τους ακροβάτες της επαρχίας Γουκιάο στα μεγάλα λιμάνια της χώρας για να δώσουν τις παραστάσεις τους. Σήμερα το κανάλι έχει ξεραθεί, ωστόσο η παράδοση του τσίρκου επιβιώνει και η σκληρή εκπαίδευση των παιδιών συνεχίζεται.

Η επαρχία Γουκιάο έχει μεγάλη ιστορική παράδοση και οι ανακαλύψεις των αρχαιολόγων δείχνουν ότι ήδη από το 386 οι κάτοικοι της περιοχής επιδίδονταν σε ακροβατικά στις μεγάλες γιορτές της επαρχίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ιστορικούς τα ακροβατικά της επαρχίας Γουκιάο απέκτησαν μεγάλη φήμη την περίοδο της δυναστείας των Γιουαν (1271-1368) επηρεάζοντας ολόκληρη την ασιατική κουλτούρα.

Σήμερα οι κάτοικοι της επαρχίας Γουκιάο τηρούν αυστηρά την ακροβατική παράδοση βγάζοντας μερικούς από τους καλύτερους ακροβάτες, οι οποίοι εργάζονται σε τσίρκο σε όλο τον κόσμο, ενώ δεν είναι τυχαίο που η επαρχία αυτή έχει ονομαστεί «σπίτι των Κινέζων ακροβατών»

Προκειμένου όμως το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό, η εκπαίδευση τους ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη και 3 ετών και τα ακροβατικά που μπορούν να κάνουν τα μικρά παιδιά είναι πραγματικά αξιοζήλευτα ακόμα κι από επαγγελματίες του είδους. Ωστόσο η προπόνηση είναι επίπονη και πολύ σκληρή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ