Ποιοι θα συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς - iefimerida.gr

Ποιοι θα συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ποιοι θα συμμετέχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς - Πώς θα κινηθούν τα μέσα μετα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, μέρα κατά την οποία θα υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παρά το γεγονός ότι με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς, μετατίθεται για την Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, επειδή φέτος η 1η Μαΐου συμπίπτει με τη Μεγάλη Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία την ημέρα της Πρωτομαγιάς, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ..Ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 10:30, οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Αλλαγές και τροποποιήσεις θα υπάρξουν αύριο στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω της απεργιακής Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικό θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, ενώ στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό οι υπάλληλοι θα τραβήξουν χειρόφρενο για 24 ώρες. Υπενθυμίζεται πως αύριο δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα την Πρωτομαγιά

  • Σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία
  • Προαστιακός: 24ωρη απεργία
  • Λεωφορεία: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Τρόλεϊ: Θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
  • Μετρό: Θα ξεκινήσει δρομολόγια από τις 9 το πρωί και θα τερματίζει στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος: Θα ξεκινήσει τα δρομολόγια από τις 9 το πρωί.

Κλειστοί από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»

Κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Μεγάλη Τετάρτη εξαιτίας της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία..

Με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πρωτομαγιά τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), καλούν τα μέλη τους να απεργήσουν και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί φορείς σε όλες της πόλεις της χώρας, διεκδικώντας την ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών και των επιπτώσεων στις κοινωνικές υπηρεσίες και στα εργασιακά δικαιώματα».

Κλειστά την Πρωτομαγιά τα φαρμακεία του Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Πρωτομαγιά τα φαρμακεία όλης της χώρας, εκτός του Πειραιά, όπου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε να συμμετάσχει στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η αργία της πρωτομαγιάς μεταφέρεται ν Τρίτη 7 Μαΐου, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενώ την ίδια μέρα τα φαρμακεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ