WC-TV: H «Bίβλος» στον ΑΝΤ1 -Πιο τραβεστί δε γίνεται -Αρκεί για να σε κάνει άθεο -Ή τραβεστί Σουλεϊμαν - iefimerida.gr

WC-TV: H «Bίβλος» στον ΑΝΤ1 -Πιο τραβεστί δε γίνεται -Αρκεί για να σε κάνει άθεο -Ή τραβεστί Σουλεϊμαν

WC-TV: H «Bίβλος» στον ΑΝΤ1 -Πιο τραβεστί δε γίνεται -Αρκεί για να σε κάνει άθεο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος μελετάει τις Ιερές Γραφές κι αναρωτιέται: «Ποιο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης ονομαζόταν 'Ταρατατά'»;

Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σειρά όταν η μάνα μου απαυτώθηκε στα γέλια και φοβήθηκα ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Θα με βοηθούσε ο Θεούλης να βρω ασθενοφόρο μεγαλοβδομαδιάτικα; Δε νομίζω. Το θέμα είναι πως την «έψησα» την έρμη να δούμε τα δύο πρώτα επεισόδια της υπερπαραγωγής παρ' όλο που εκείνη μου έλεγε «βάλε μου τους 'Βοργίες'». Εκεί εγώ, τελειωμένη περίπτωση, «όχι ρε μα, άσε να δούμε αυτό, να μπούμε στο Πασχαλιάτικο κλίμα». Που ειλικρινά φίλε, η Στανίση με τα Jumbo πιο πολύ σε βάζει στο κλίμα. Η υπερπαραγωγή (λέμε τώρα) του «Ηistory Channel» αντί για κλίμα, στην κληματαριά να σε βάλει και πολύ σου πέφτει.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, πως βρεθήκαμε από τη Γένεση στον Νώε, μετά στον Αβραάμ που πιτσικούλωσε την υπηρέτριά του γιατί η Σάρα ήταν στέρφα (κατάφερε όμως η ρουφιάνα στα 70 της να γεννήσει) και πιο μετά στον Μωυσή και τα γιούρια στην Ιεριχώ ούτε που το κατάλαβα. Κλασσικά εικονογραφημένα να διάβαζα, πιο πολύ χαμπάρι θα έπαιρνα. Περνάγανε όλοι μπροστά από το φακό και λέγανε μια ατάκα τύπου «Ο Θεός είναι μεγάλος, ζήτω το Ισραήλ» που μπροστά τους οι απαντήσεις των πουτανόνε στα καλλιστεία έμοιαζαν με Ντοστογιέφσκι. Και οι ίντριγκες και η δραματουργική επεξεργασία του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς» με πανεπιστημιακή μελέτη. Καλά για τα σκηνικά δε μιλάω. Η κάβλα της γυψοσανίδας με τα χρώματα που περίσσεψαν από το καρναβάλι. Και τα ψηφιακά εφέ της υπερπαραγωγής; Άλλο πράγμα. Έκαναν τη σκηνή της Ερυθράς Θάλασσας από τις «10 Εντολές» του Σεσίλ Ντε Μιλ από το 1956, να μοιάζουν με το «Avatar».

Οι σκηνές περνάγανε από μπροστά σου σαν να σου πετάγανε ερωτικά υγρά στα μούτρα μπας και σε πετύχουνε στο μάτι και θολώσεις. Τόσο που με έκαναν να θυμηθώ με συγκίνηση την καθηγήτρια θρησκευτικών στο γυμνάσιο. Κι από πίσω, ένας αφηγητής (προφανώς ο γυμνασιάρχης) να προσπαθεί να δώσει σοβαροφάνεια στο μυθολογικό μπάχαλο, λες και θα εξεταζόμουν αύριο στην τάξη. Για να δικαιολογήσει πως όλο αυτό δεν είναι τραβεστί σόου αλλά σοβαρή πανάκριβη παραγωγή του αξιοσέβαστου «Ηistory Channel». Ναι, πριν τη μέρα που προφανώς ανέλαβε τη διοίκηση του η Τατιάνα Στεφανίδου.

Εκεί που η μαμά κυρά Σοφία ψόφησε στο γέλιο, ήταν με τους αγγέλους Νίνζα, να κάνουν καρατιές στα Σόδομα. Εγώ είχα πιει και λίγο και μου άρεσε η σκηνή. Μετά η κυρά Σοφία αποσύρθηκε, κι έμεινα μόνος να βλέπω αυτά που δεν βλέπονται. Τρεχαντήρι σκηνών από τις πιο πιασάρικες της Βίβλου, με αργή κίνηση στις σκηνές δράσεις και μουσική ξεπέτα του Χανς Ζίμερ από πίσω, με φωνητικά τύπου Λίζα Γκέραρντ, να δίνουν τον επικό τόνο. Που να δώσεις μωρή επικό τόνο στο «Δελφινάριο»; Σαν να ήμουν στις «Κούκλες» με την Κουμαριανού να παίζει το Μωυσή σε σκηνοθεσία Σεφερλή ήταν όλο αυτό. «Παρ' την μουσάτη και πέτα την να βγούνε τα μπαλέτα μπας και φτουρήσουμε», όλη η ιδέα.

Δε θα με ενοχλούσε αν το πακέτο δεν συνοδευόταν από την επιτομή της σοβαροφάνειας. Και πλάκα είχε και χαβαλεδιάρικο φτηνό θέαμα. Αλλά κι ο Φασουλής κάτι τέτοια νομίζει πως κάνει, οπότε που είναι το πρόβλημα;

Στην τελική, από ότι κατάλαβα, όλοι εκλεκτοί του Θεού είμαστε, ακόμα και οι σφαγιασμένοι. Βέβαια, οι Έλληνες την έχουμε ψιλακούσει ότι είμαστε οι πιο εκλεκτοί, αλλά από τη Βίβλο είναι πολύ ξεκάθαρο όπως μας το δείχνει η σειρά πως είναι οι Ισραηλίτες. Τι κοινό έχουμε εμείς μαζί τους; Την Ντάνα Πουτάνα International. Δεν είναι τυχαίο που όλη η σειρά μοιάζει με το επόμενο βίντεο κλιπ της για την Eurovision. Τηλεοπτικό γεγονός που προβλέπω μετά τη συνεχόμενη κατηφόρα του «History Channel», να του κάνει πολιτιστικό αφιέρωμα.

Μιλάμε για μια σειρά, τη «Βίβλο» που έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης (στις γριές). Αποδεικνύοντας με τον πιο πορνογραφικό χριστιανικά τρόπο, τι μαλακίες πρέπει να κάνεις για να γίνεις εμπορικά αξιογαμήσιμος και να είσαι ταυτόχρονα ευσεβής. Σαν τις πουτάνες που προσεύχονται μετά την παρτούζα, μην κόλλησαν κανένα κουλό αφροδίσιο. Εγώ πάντως παρακολουθώντας τα πρώτα επεισόδια της σειράς, καλού κακού, έχω κλείσει τρία ιατρικά ραντεβού αύριο. Ένα στο Συγγρού, άλλο ένα στον ψυχίατρο μου κι ένα τρίτο στον ορθοπεδικό. Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα μου προκαλέσει κάτι τέτοιο ένα πορνό. Μάλλον γιατί ποτέ μου δεν πίστεψα πόσο χυδαίο μπορεί να γίνει το θρησκευτικό πορνό. Σε αντίθεση με τις κανονικές τσόντες που αν μη τι άλλο προσφέρουν κοινωνικό έργο.

*Διάβασε περισσότερα για το γιατί η «Βίβλος» είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, ΕΔΩ

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ