Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Αθηναίοι της κρίσης προσπαθούν να μην είναι πια σκυθρωποί. Συμμετέχουν σε μαθήματα και πάρτι και χορεύουν σουίνγκ και τανγκό στους δρόμους της πόλης.

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Swing! Οι Athens Swing Cats δημιουργηθήκαμε το 2008 κι είμαστε η πρώτη ομάδα Lindy Hop χορού στην Αθήνα και οι δημιουργοί των "Athens Swing! Festival" και Athens Swing Exchange! γράφει η ομάδα χορού στον ιστότοπό της.

«Το swing γενικώς πηγαίνει καλύτερα από ποτέ» λέει η Ζοζεφίν, δασκάλα χορού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Athens Swing Cats, που διοργανώνει swing parties και μαθήματα από το 2008. «Έχει ανάγκη να χορέψει ο κόσμος. Το βλέπουμε από την συμμετοχή τόσο στα μαθήματα όσο και στα πάρτι –υπαίθρια και μη– που είναι ολοένα και μεγαλύτερη». Το προηγούμενο Σάββατο οι Athens Swing Cats διοργάνωσαν το πρώτο υπαίθριο πάρτι της χρονιάς, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου, με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία και τον χορό να διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Παρασκευή 10 Μαίου η ομάδα διοργανώνει ένα νέο γύρο χορού όπως φαίνεται στην αφίσα που παρουσιάζεται παρακάτω.

«Τα outdoors parties που κάνουμε, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και διάφορους άλλους δήμους, αλλά και μόνοι μας, πηγαίνουν πάντα πολύ καλά» λέει η Ζοζεφίν στο in2life. «Η συμμετοχή είναι μεγάλη, και από κόσμο που απλά περνά και «κολλάει». Νομίζω ότι βοηθάει σε αυτό πάρα πολύ το γεγονός ότι μας ξέρει πια ο κόσμος, είναι αρκετά διαδεδομένο το swing. Οι περαστικοί που σταματούν δεν ρωτάνε 'τι είναι αυτό'. Και βέβαια, το καλύτερο απ' όλα είναι ότι όλοι δοκιμάζουν να χορέψουν, κι ας μην ξέρουν καθόλου. Τις περισσότερες φορές καταλήγουμε να κάνουμε δωρεάν εικοσάλεπτα μαθηματάκια επιτόπου, γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται».

«Τα τελευταία χρόνια η τέχνη στους δρόμους γίνεται όλο και πιο πολύ κομμάτι της καθημερινότητάς μας –σκέψου ας πούμε τους Τζαμαϊκανούς με τα κρουστά στο Μοναστηράκι– και ο κόσμος είναι πια εξοικειωμένος».

Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Αθήνα χορεύει Swing και tango σε δρόμους και πλατείες [εικόνες] | iefimerida.gr 4

ΠΗΓΗ: in2life.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ