Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και αποκτά διάταξη για διαγραφές... - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και αποκτά διάταξη για διαγραφές...

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα και αποκτά διάταξη για διαγραφές...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναπροσαρμογή στρατηγικής επιδίδεται το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - σκούπα, αφού μέσα σε διάστημα λίγων μηνών πιθανολογείται πως θα πρέπει να δώσουν από τη μεριά τους ξεκάθαρες απαντήσεις σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων, ώστε να «ξεκλειδώσουν» την πόρτα προς την εξουσία.

Ενόψει των κρίσιμων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων, οι οποίες κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι ραγδαίες», στο στρατηγείο της Κουμουνδούρου αναδιαμορφώνουν τον τρόπο δράσης τους.

Eτσι, λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη πρόκληση της «κυβερνησιμότητας» να πλησιάζει απειλητικά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στο iefimerida.gr πως «η γραμμή από δω και πέρα είναι πως του χρόνου εμείς και ο λαός θα είμαστε στην εξουσία, με απώτερο σκοπό να απαλλαγούμε από την Τρόικα. Είναι ξεκάθαρο ότι ζητάμε αυτοδυναμία κάτι βέβαια που τονίζουν και όλα μας τα στελέχη και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους στα ΜΜΕ».

Μεγάλη πρόκληση για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι και το μείζον θέμα των συμμαχιών. Και αυτό, γιατί πέραν του «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Eλληνες, δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να συνεργαστεί με την αξιωματική αντιπολίτευση -προς στιγμήν-, δεδομένης της άρνησης του ΚΚΕ να συνδράμει σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς, και δεδομένου ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται προς ώρας τουλάχιστον στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τέλος, για τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, μεγάλο στοίχημα συνιστά και το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, καθώς ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός του κόμματος θα κληθεί τον Ιούλιο να συγκεράσει τις αντιτιθέμενες απόψεις και τα ρεύματα στο εσωτερικό αυτού, με αποκορύφωμα βέβαια την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, -από τις συνιστώσες σε ενιαίο κόμμα-, κάτι που θα σημάνει και αλλαγή στο μέχρι στιγμής modus vivendi. με το συνέδριο να αποφασίζει ακόμη και για το πώς θα προβλέπονται οι διαγραφές...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ