Προανακριτική σε Βάρτζελη: Ευχαριστούμε που ήρθατε, θα σας εξετάσουμε με υπόμνημα - iefimerida.gr

Προανακριτική σε Βάρτζελη: Ευχαριστούμε που ήρθατε, θα σας εξετάσουμε με υπόμνημα

Προανακριτική σε Βάρτζελη: Ευχαριστούμε που ήρθατε θα σας εξετάσουμε με υπόμνημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Βουλή βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, δηλώνοντας πρόθυμη να καταθέσει, ωστόσο, τα μέλη της Προανακριτικής αποφάσισαν, λόγω του βεβαρημένου προβλήματος υγείας της, να την εξετάσουν γραπτώς με υπόμνημα.

Η κυρία Βάρτζελη, μετά την επίσημη κλήτευσή της βρέθηκε στην αίθουσα της Προανακριτικής όπου τα μέλη αφού την ευχαρίστησαν που ανταποκρίθηκε παρά τα σοβαρά της προβλήματα υγείας, την ενημέρωσαν ότι θα στείλουν ερωτηματολόγιο για να απαντήσει.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί που εμπλέκεται στο λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων, έστειλε επιστολή και ζητά από τα μέλη της Προανακριτικής ή να στείλουν ερωτήσεις στο ελληνικό προξενείο στο Ισραήλ για να τις απαντήσει ή να πάει αντιπροσωπεία για να καταθέσει.

Πάντως οι τρεις βουλευτές που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική ζητούν να σταλεί στον Σάμπι Μιονί επίσημη κλήτευση.

Να σημειωθεί ότι αύριο λήγει τυπικά η προθεσμία των εργασιών της Προανακριτικής και αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.

Επιπλέον, η Προανακριτική αποφάσισε να κληθεί για κατάθεση τρίτη φορά ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κάτι που αναμένεται να συμβεί το απόγευμα της Πέμπτης.

Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ στον φορητό υπολογιστή του κ. Διώτη.

Το πρωί στην Προανακριτική θα καταθέσουν πραγματογνώμονες της ΕΛΑΣ που επεξεργάστηκαν τα στοιχεία από τον φορητό υπολογιστή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Εν τω μεταξύ παράταση μέχρι τις 17 Ιουνίου των εργασιών της Προανακριτικής αποφάσισαν να ζητήσουν τα μέλη της, καθώς αύριο λήγει τυπικά η προθεσμία που είχαν.

Νωρίτερα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξή του στο iefimerida δεν απέκλειε το ενδεχόμενο το τρίτο στικάκι του κ. Διώτη να είναι αυτό που είχε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ