Μαρκογιαννάκης: Δεν αποκλείω το τρίτο στικάκι του Διώτη να είναι αυτό που είχε ο Βαξεβάνης - iefimerida.gr

Μαρκογιαννάκης: Δεν αποκλείω το τρίτο στικάκι του Διώτη να είναι αυτό που είχε ο Βαξεβάνης

Μαρκογιαννάκης: Δεν αποκλείω το τρίτο στικάκι του Διώτη να είναι αυτό που είχε ο
Δημήτρης Τάκης

Την επανάκληση του Ιωάννη Διώτη στην επιτροπή για το ορφανό στικάκι που προέκυψε από το πόρισμα ελέγχου στον φορητό υπολογιστή του προαναγγέλλει με συνέντευξή του στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συσχετισμού αυτού του usb με εκείνο που είχε στην κατοχή του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει και τρίτο στικάκι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έχει παραχθεί στο χρόνο που βρισκόταν στα χέρια του κ. Διώτη το αρχικό στικάκι. Τίθεται πλέον ζήτημα να προσέλθει στην επιτροπή ο κ. Διώτης για να μας πει εάν όντως αυτός έφτιαξε το τρίτο στικ, γιατί μας το απέκρυψε, για ποιο λόγο το έκανε, πού το παρέδωσε -εάν το έχει παραδώσει - και αν το έχει στα χέρια του να μας το φέρει. Η επανάκληση Διώτη έχει να κάνει κυρίως με την αξιοπιστία του μάρτυρα. Και πρέπει να δώσει εξηγήσεις», λέει χαρακτηριστικά.

  • Μπορεί να συνδεθεί το τρίτο στικ με αυτό που κατέχει ο κ. Βαξεβάνης;

«Είναι πιθανό από τη στιγμή που υπάρχει ένα ορφανό στικάκι να βρίσκεται οπουδήποτε, ή να δόθηκε οπουδήποτε, ή να χρησιμοποιήθηκε από οποιονδήποτε. Είναι θέμα απόδειξης και εκτιμώ ότι επειδή έχουμε το χρόνο θα ερευνήσουμε και αυτό το θέμα».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεκαθαρίζει ότι η επιτροπή δεν πρόκειται να αναστείλει τις εργασίες της και δηλώνει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κληθεί να καταθέσει την επόμενη της κατάθεσης του πορίσματος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του στην επιτροπή, πόρισμα που εκτιμά ότι θα έχει κατατεθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

«Η απάντηση που μου είχε δοθεί από το ΣΔΟΕ ήταν ότι το πόρισμα θα παραδιδόταν στις 10 Ιουνίου εφόσον έγκαιρα δίνονταν τα στοιχεία από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι οι τράπεζες σχεδόν έχουν δώσει όλα τα στοιχεία και έτσι τους ζήτησα το πόρισμα να κατατεθεί 10 μέρες νωρίτερα ώστε να έχουμε το χρόνο της σύνταξης του πορίσματος αλλά και της συζήτησής του στη Βουλή μέσα στον Ιούνιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα προσέλθει στην επιτροπή την επόμενη της κατάθεσης του πορίσματος, όπως και οι εξαδέλφες του. Οι ίδιες βέβαια φέρνουν δικονομικά προσκόμματα αλλά εάν η επιτροπή αποφασίσει και επιμείνει να κληθούν προφανώς θα κληθούν.

Αποφασίσαμε να μη γίνει αναστολή των εργασιών της επιτροπής και γιατί όλο και ανακύπτουν ζητήματα που πρέπει να ερευνούμε, αλλά και γιατί την αναστολή των εργασιών, επειδή δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του κανονισμού, θα πρέπει να την αποφασίσει η ολομέλεια της Βουλής. Μια τέτοια διαδικασία θα ήταν πολύ δύσκολη για αυτό και αποφασίσαμε τη συνέχιση των εργασιών μέχρι τον Ιούνιο».

Ο πρόεδρος της προανακριτικής ζητεί απ´ όλα τα κόμματα να εργαστούν για την έκδοση κοινού πορίσματος ενώ αποφεύγει να απαντήσει εάν από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

«Το πόρισμα πρέπει να είναι κοινό γιατί το εύρος της κατηγορίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι πολύ στενό. Επιμέρους παρατηρήσεις μπορεί να υπάρχουν αλλά θεωρώ πως θα είναι χάσιμο μιας λαμπρής ευκαιρίας να μην εκδοθεί ένα κοινό πόρισμα.

Οσον αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου και τη βαρύτητα του αδικήματός του η έρευνα σε κάποια πεδία είναι σε εξέλιξη και θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής σε ποιο βαθμό θα είναι η κατηγορία που θα αποδοθεί στον κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν μπορώ να πω τίποτα αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ