ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φαρμάκων - iefimerida.gr

ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φαρμάκων

ΣΔΟΕ και ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη μεγάλου κυκλώματος παράνομης εισαγωγής και διακίνησης φ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας, για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος, που εισήγαγε και διακινούσε στη χώρα μας παράνομα φάρμακα για εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα εμπλέκονται εταιρείες, φαρμακεία, γιατροί και ιατρικοί επισκέπτες, ενώ ήδη έχουν γίνει προσαγωγές και εξετάζονται άτομα με παράλληλη κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων παράνομων φαρμάκων.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τις διωκτικές αρχές.

Οπως αναφέρει το vima το κύκλωμα εισήγαγε φάρμακα από την Τουρκία τα οποία χορηγούσαν γιατροί ενώ υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια για να υποβοηθήσουν εξαγωγές ακριβών ελληνικών φαρμάκων, ενώ η λαθραία εξαγωγή δημιουργούσε και έλλειψη σημαντικών σκευασμάτων από την ελληνική αγορά.

Μάλιστα ένας γιατρός κέρδιζε τεράστια ποσά εξαπατώντας τον ΕΟΠΥΥ καθώς πωλούσε ο ίδιος φάρμακα που υποτίθεται ότι χορηγούσε με κάλυψη από τον ασφαλιστικό τομέα σε γυναίκες που ήταν ήδη έγκυοι.

Αλλα μέλη του κυκλώματος πραγματοποιούσαν παράνομη εξαγωγή τεράστιων ποσοτήτων αντικαρκινικών φαρμάκων και viagra στη Βουλγαρία και άλλες γειτονικές χώρες όπου τα σκευάσματα πωλούνται σε υψηλότερες τιμές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ