Δημοσκόπηση Bild: Στη γερμανική Βουλή για πρώτη φορά το κόμμα που τάσσεται κατά του ευρώ - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Bild: Στη γερμανική Βουλή για πρώτη φορά το κόμμα που τάσσεται κατά του ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την είσοδο του στη Γερμανική Βουλή εξασφαλίζει για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση του κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», το οποίο τάσσεται κατά του ευρώ και υποστηρίζει την «συγκροτημένη» διάλυση της Ευρωζώνης.

Το ευρωσκεπτκιστικό κόμμα, εξασφαλίζει το 5% των ψήφων που απαιτούνται για την είσοδο στη Βουλή σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild, προκαλώντας «πονοκεφάλους» στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, καθώς την ίδια στιγμή το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα χάνει μια μονάδα και ο κυβερνητικός της εταίρος οι Ελεύθεροι Δημοκράτες μένουν σταθερά στο 5%, ενώ τα δυο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι διατηρούν σταθερά τα ποσοστά τους με 26% και 15% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρώτη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Bild, η «Εναλλακτική για την Γερμανία» συγκέντρωνε μόλις το 3% των ψήφων, ποσοστό που την άφησε εκτός Βουλής. Το κόμμα, στηρίχθηκε σε οικονομολόγους του φιλελεύθερου και του συντηρητικού στρατοπέδου και διακηρύσσει ότι δεν τοποθετείται ούτε στην αριστερά, ούτε και στη δεξιά του πολιτικού φάσματος, αλλά τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ