Πόσο κοστίζει ένα γεύμα για δύο σε 20 μέρη του κόσμου και πόσο στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα για δύο σε 20 μέρη του κόσμου και πόσο στην Ελλάδα

Συγκριτική έρευνα τιμών σε 20 δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς - Που βρίσκετα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρότερο θα είναι το κόστος των διακοπών στους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη, όπως προκύπτει από πρόσφατη βρετανική έρευνα που κατέγραψε τις τιμές 10 ειδών που συνηθίζουν να αγοράζουν οι τουρίστες στις διακοπές τους και τις συνέκρινε με τις αντίστοιχες περσινές.

Στον απόηχο της κρίσης της Ευρωζώνης και προσπαθώντας όλες οι χώρες να προσελκύσουν τουρίστες, στην πλειονότητα των θερέτρων οι τιμές των προϊόντων έχουν πάρει την... κατρακύλα. Μείωση που φθάνει ακόμη και το 20% παρουσιάζουν οι τιμές στην Ισπανία. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα η μείωση είναι ανεπαίσθητη, αφού είναι της τάξης του 1,7%, ενώ στο άλλο άκρο στην Πάφο της Κύπρου της κρίσης οι τιμές παρουσιάζουν άνοδο ακόμη και κατά 10,6%.

Το βαρόμετρο του Απριλίου που συνέταξε το Postoffice.co.uk κατέγραψε την τιμή 10 προϊόντων που συνηθίζουν να καταναλώνουν οι τουρίστες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, όπως του καφέ, της μπίρας, των αναψυκτικών, του κρασιού, του εμφιαλωμένου νερού, του αντηλιακού, των τσιγάρων και ενός γεύματος για τρία άτομα.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για να δείτε αναλυτικά τις τιμές:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ