Νέος πρόεδρος Βενεζουέλας ο Μαδούρο με εισβολή αγνώστου στην ορκωμοσία [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέος πρόεδρος Βενεζουέλας ο Μαδούρο με εισβολή αγνώστου στην ορκωμοσία [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επεισοδιακά ξεκίνησε η περίοδος του Νίκολας Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας, καθώς, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας ένας άνδρας όρμηξε στην εξέδρα και του άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν εκτός αίθουσας, ωστόσο, ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες έδειξε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από αυτό το κενό ασφαλείας.

«Η ασφάλεια απέτυχε πλήρως. Θα μπορούσαν να με έχουν πυροβολήσει εύκολα» δήλωσε αμέσως μετά το περιστατικό ο Μαδούρο.

Κατά τα άλλα ο Μαδούρο δήλωσε: «Ορκίζομαι να τηρώ το Σύνταγμα εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας, ορκίζομαι στην αιώνια μνήμη του ανώτατου Κομαντάντε».

Σημειώνεται ότι κατά την ορκωμοσία του παρόντες ήταν και οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Αργεντινής και του Ιράν.

Ο 50χρονος Μαδούρο εξελέγη την περασμένη Κυριακή με ποσοστό 50,8% έναντι 49% του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, ο οποίος αμφισβητεί το αποτέλεσμα και ζητεί να υπάρξει ανακαταμέτρηση των ψήφων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής της ορκωμοσίας σε πολλές συνοικίες της πόλης υποστηρικτές της αντιπολίτευσης οργάνωσαν διαμαρτυρία χτυπώντας κατσαρόλες. Οι αρχές από την πλευρά τους εκτόξευσαν πυροτεχνήματα.

Εν τω μεταξύ η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση να γίνει νέα καταμέτρηση ψήφων με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο πολιτικό σκηνικό της Βενεζουέλας.

Νέος πρόεδρος Βενεζουέλας ο Μαδούρο με εισβολή αγνώστου στην ορκωμοσία [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Νέος πρόεδρος Βενεζουέλας ο Μαδούρο με εισβολή αγνώστου στην ορκωμοσία [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ