35 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας - iefimerida.gr

35 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δικαστήριο της Τυνησίας καταδίκασε ερήμην τον έκπτωτο πρόεδρο Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και τη σύζυγό του σε κάθειρξη 35 ετών για κλοπή και παράνομη κατοχή χρημάτων και κοσμημάτων.

Διαβάζοντας την ετυμηγορία στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά από μόνο μία ημέρα διαβουλεύσεων, ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ο Μπεν Άλι και η σύζυγός του Λεϊλά Τραμπέλσι πρέπει να καταβάλουν συνολικά πρόστιμο 91 εκατομμυρίων δηναρίων Τυνησίας (65,6 εκατομμύρια δολάρια).

Ο δικαστής πρόσθεσε ότι η ετυμηγορία σχετικά με άλλες κατηγορίες όπως η παράνομη κατοχή ναρκωτικών και όπλων, θα γίνει γνωστή στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Ρόιτερς που βρισκόταν στην αίθουσα.

"Αστειότητα" χαρακτήρισε την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Τυνησίας, ο δικηγόρος του πρώην προέδρου.

"Το μόνο που μας προκαλεί αυτή η απόφαση είναι γέλια" δήλωσε ο Λιβανέζος Ακράμ Αζουρι, από τη Βυρηττό, ενώ δήλωσε ότι θα προτείνει στον έκπτωτο πρόεδρο να εγκαταλείψει τη Σαουδική Αραβία, όπου έχει διαφύγει με την οικογένεια του από τις 14 Ιανουαρίου και να καταφύγει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφύγει την έκδοση του στην Τυνησία.

"Εάν ο πρόεδρος δεχθεί την πρόταση μου, τότε θα καταφέρει να αποκτήσει την ασυλία , χάρη στην οποία θα αποφύγει οποιοδήποτε αίτημα έκδοσης του", κατέληξε ο δικηγόρος, ο οποίος δεν εκπροσωπεί και τη σύζυγο του Μπεν Άλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ