Ο πόλεμος των «γαλάζιων» κυριών στη Β' Αθήνας - iefimerida.gr

Ο πόλεμος των «γαλάζιων» κυριών στη Β' Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άγριος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ τριών κυριών της Νέας Δημοκρατίας που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών με στόχο να καταλάβουν μια θέση στην επόμενη Βουλή.

Μια πρώην βουλευτής -η Κατερίνα Παπακώστα- και δυο νέα λαμπερά πρόσωπα -η Μαριάννα Πυργιώτη και η Βασιλική Τζότζολα- δίνουν έναν σκληρό αγώνα επικράτησης στον «λάκκο των λεόντων» -όπως αποκαλείται η πιο μεγάλη εκλογική Περιφέρεια της χώρας- κάθε μια με τα δικά της ξεχωριστά όπλα.

Το μεγάλο ανερχόμενο αστέρι που έχει και την πιο στενή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά είναι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Β. Τζότζολα. Περνά καθημερινά πολλές ώρες στον 3ο όροφο της Συγγρού που βρίσκεται το γραφείο της, ενώ τις επόμενες ώρες της ημέρας, αν δεν είναι στη Βουλή για τις ανάγκες του κόμματος, κάνει επαφές σε γειτονιές της εκλογικής περιφέρειας που θα πολιτευθεί.

Ευστροφη, πολιτικοποιημένη από μικρό παιδί, μορφωμένη και κάτοχος όλων των μυστικών του διαδικτύου δεν αδιαφορεί ταυτόχρονα και για τις κλασικές προεκλογικές στρατηγικές όπως η επαφή με τον κλήρο. Άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στη Συγγρού παρατηρούν ότι το τελευταίο διάστημα από το γραφείο της παρελαύνουν... ρασοφόροι που ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους της συντηρητικής παράταξης είναι οι καλύτεροι προπαγανδιστές.

Καλές σχέσεις με την Εκκλησία αλλά και με τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας στη Δυτική Αθήνα που είναι και η έδρα της έχει και η Κατερίνα Παπακώστα. Αν και στη Συγγρού δεν... παραληρούν από ενθουσιασμό όταν την βλέπουν στα τηλεοπτικά πάνελ, εν τούτοις η πίστη της στον Αντώνη Σαμαρά επιβραβεύθηκε με τη θέση της επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικών του κόμματος. Ωστόσο το πιο μεγάλο όπλο της κυρίας Παπακώστα είναι οι προνομιακές σχέσεις που διατηρεί με τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα την Αστυνομία όπου ο σύζυγος της υπήρξε αξιωματικός.

Από τα μεγάλα φαβορί για εκλογή είναι και η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη που πριν από λίγους μήνες αποσύρθηκε από τη μάχιμη δημοσιογραφία για να αναλάβει αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νεας Δημοκρατίας. Εγκαταστάθηκε κι εκείνη στον 3ο όροφο της Συγγρού κι έπιασε δουλειά με εντατικούς ρυθμούς αλλά το τελευταίο διάστημα-λένε οι άσπονδοι φίλοι της- έχει χαλαρώσει και οι εμφανίσεις της είναι πιο αραιές. Ενδεχομένως γιατί δεν είναι τόσο ικανοποιημένη από το συγκεκριμένο πόστο. Πάντως με δεδομένη την αναγνωρισιμότητά της και τη δυνατότητα να έχει τηλεοπτική παρουσία το επόμενο διάστημα, εφόσον τελικά αποφασίσει να πολιτευθεί στη Β΄ Αθηνών οι πιθανότητες εκλογής της είναι σημαντικές.

Πάντως οι σχέσεις των τριών γυναικών κάθε άλλο παρά αρμονικές μπορούν να χαρακτηριστούν, κάτι που κι οι ίδιες δεν κρύβουν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ