Διαδηλώσεις και ένταση στη Βενεζουέλα μετά την εκλογή Μαδούρο - iefimerida.gr

Διαδηλώσεις και ένταση στη Βενεζουέλα μετά την εκλογή Μαδούρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναβρασμός επικρατεί ακόμη στη Βενεζουέλα, έπειτα από τις εκλογές. Στο Καράκας δημιουργήθηκε ένταση, όταν οι αρχές προσπάθησαν να διαλύσουν με δακρυγόνα διαδήλωση εκατοντάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την επικράτηση του Νικολάς Μαδούρο στις εκλογές και κάνουν λόγο για νοθεία.

Η εκλογική αρχή ανακήρυξε επισήμως νικητή των εκλογών τον Μαδούρο, αλλά ο Ενρίκε Καπρίλες ζητούσε την αναστολή της απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαταμέτρηση των ψήφων. Γεγονός που φαίνεται πως ξεσήκωσε εκατοντάδες υποστηρικτές του τελευταίου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε συνοικία του Καράκας κρατώντας ξύλα και πετώντας πέτρες.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Μαδούρο συγκέντρωσε το 50,9% των ψήφων έναντι 49,1% που πήρε ο Καπρίλες, την ώρα που οι εφημερίδες μιλούν για διαφορά 235.000 ψήφων.

«Αν πρόκειται να βιαστείς, όπως θα έκανε ένας δειλός, για να επικυρώσεις την εκλογική νίκη, τότε θα είσαι ένας παράνομος πρόεδρος. Η Βενεζουέλα και ολόκληρος ο κόσμος θα σε καταγγείλουν», ήταν το μήνυμα του Καπρίλες προς τον Μαδούρο, ο οποίος όμως επιμένει πως η νίκη του ήταν καθαρή και χαρακτήρισε πολεμικό το κλίμα που καλλιέργησε ο αντίπαλός του. «Αυτή δεν ήταν εκλογική αναμέτρηση, ήταν ένας πόλεμος. Καλλιέργησαν το μίσος σε μεγάλος μέρος του κόσμου που ψήφισε υπέρ τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ