H Aθήνα του 1971 πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική καταδίωξη Ζαν Πολ Μπελμοντό - Ομάρ Σαρίφ [βίντεο] - iefimerida.gr

H Aθήνα του 1971 πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική καταδίωξη Ζαν Πολ Μπελμοντό - Ομάρ Σαρίφ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυμάστε την εποχή που η Αθήνα ήταν αγαπημένος τόπος για τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές; Μέχρι να τα καταφέρει ξανά να γίνει μέρος του σεναρίου μεγάλων ταινιών, ξαναβλέπουμε την καταδίωξη στην καρδιά της Αθήνας από τη γαλλική ταινία Le Casse το 1971.

Πρωταγωνιστές ήταν ο άσχημος γόης του ευρωπαϊκού σινεμά Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος γιόρτασε προ ημερών τα ογδοηκοστά του γενέθλια, και ο εξίσου γοητευτικός Ομάρ Σαρίφ. Σύμφωνα με την υπόθεση της ταινίας που στα ελληνικά έχει τον τίτλο «Οι Ληστές», ο Αzad (τον υποδυόταν ο Μπελμοντό) μαζί με τους 3 συνεργούς του, κλέβει την βαλίτσα με τα κοσμήματα ενός πλούσιου Ελληνα. Τον καταδιώκει η ελληνική αστυνομία με επικεφαλής τον Abel Zachara (τον υποδύεται ο Ομάρ Σαρίφ) o oποίος όμως είναι ένας διεφθαρμένος αστυνομικός. Σύμφωνα με το σενάριο, ενώ αιφνιδίασε τους κλέφτες έξω από το σπίτι του θύματος, τους άφησε ελεύθερους προκειμένου στη συνέχεια να τους καταδιώξει και να κρατήσει τα κοσμήματά για τον εαυτό του.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί, κυριαρχεί στην αρχή το ξενοδοχείο Hilton ενώ ακολουθεί καταδίωξη σε όλη την Αθήνα με κατάληξη τον Πειραιά. Μια μοναδική αφήγηση για την Αθήνα του 1971.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ