Με τη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου - iefimerida.gr

Με τη στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, χωρίς εναέρια και μηχανοκίνητα μέσα λόγω οικονομικής κρίσης, ολοκληρώνονται σήμερα στην Αθήνα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Το πρωί η πολιτειακή, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας παρακολούθησαν τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις του υποστήριξε «Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμό απόλυτο στους αγωνιστές και στους νεκρούς του αγώνα του 1821». Μεταξύ άλλων μάλιστα υπογράμμισε πως και σήμερα ο Έλληνας δίνει αγώνα για να ξεπεράσει την κρίση, ενώ χρειάζεται τις αρετές εκείνων των αγωνιστών του 1821, την αυταπάρνηση και τον άδολο πατριωτισμό. "Σήμερα με όπλο αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε την κρίση, για να έχουμε μία Ελλάδα ελεύθερη από κηδεμονίες».

Φέτος η στρατιωτική παρέλαση επιρεάστηκε από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και για πρώτη φορά δεν είχαν συμμετοχή εναέρια και μηχανοκίνητα μέσα.

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση και την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δήλωσή του παραλλήλισε τον αγώνα του 1821 με τους αγώνες που δίνουν οι Έλληνες σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ