Ένας Αμερικανός στρατιώτης που είχε τραυματιστεί σε μία από τις επιθέσεις του Ιράν υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την Centcom, ο στρατιώτης τραυματίστηκε σε επίθεση εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία την 1η Μαρτίου.
«Χθες το βράδυ, ένα μέλος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί κατά τις αρχικές επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος στη Μέση Ανατολή. Ο στρατιωτικός είχε τραυματιστεί σοβαρά στο σημείο επίθεσης εναντίον αμερικανικών δυνάμεων στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας την 1η Μαρτίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
«Πρόκειται για τον έβδομο στρατιωτικό που σκοτώνεται εν ώρα υπηρεσίας στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Επική Οργή. Οι μεγάλες πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται. Η ταυτότητα του πεσόντος στρατιώτη δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι να περάσουν 24 ώρες από την ενημέρωση των συγγενών του», προστίθεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Χ.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε χθες Σάββατο στις ΗΠΑ τις σορούς των έξι Αμερικανών που σκοτώθηκαν από εχθρικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, όμως σήμερα Κυριακή ένας ακόμα στρατιώτης έχασε τη ζωή του.
Θα κρατήσει πολύ ο πόλεμος, λέει ο αρχηγός των IDF
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, δήλωσε σήμερα ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει ακόμα «πολύ καιρό», σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το στρατό.
«Το Ισραήλ βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πρέπει να περιμένουμε ότι αυτό θα πάρει ακόμα πολύ καιρό, πρέπει να κάνουμε υπομονή», δήλωσε ο Εγιάλ Ζαμίρ απευθυνόμενος σε αξιωματικούς του στρατού.