Ο Τραμπ απέφυγε να τοποθετηθεί στο αν τάσσεται υπέρ ή κατά της πλήρους κατάληψης της Γάζας από το Ισραήλ - iefimerida.gr

Ο Τραμπ απέφυγε να τοποθετηθεί στο αν τάσσεται υπέρ ή κατά της πλήρους κατάληψης της Γάζας από το Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία: AP / Alex Brandon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να μην απαντήσει όταν ερωτήθηκε εάν και κατά πόσον τάσσεται υπέρ ή κατά της αναμενόμενης επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ για την κατάληψη «ολόκληρης» της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η κυβέρνησή του επικεντρώνεται το τρέχον διάστημα στην αύξηση της πρόσβασης σε τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακο υπό πολιορκία και επίθεση του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

«Για τα υπόλοιπα, στ’ αλήθεια δεν μπορώ να πω. Επαφίεται στο Ισραήλ κυρίως», ανέφερε ο μεγιστάνας σε δημοσιογράφους χθες.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή να καταληφθεί ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με κορυφαία στελέχη των μηχανισμών ασφαλείας.

Ερωτηθείς σχετικά με βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς την περασμένη εβδομάδα και εικονίζει ισραηλινό όμηρο αποστεωμένο, ο κ. Τραμπ το χαρακτήρισε «φρικτό».

«Το είδα, το βρίσκω φρικτό, ελπίζω ότι θα το δει πολύς κόσμος (...) διότι νομίζω πως είναι φρικτό πράγμα», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ