Θλίψη για τον 33χρονο ορειβάτη από την Πάτρα που σκοτώθηκε στις Άλπεις -«Δραστήριος και αγαπητός άνθρωπος» - iefimerida.gr

Θλίψη για τον 33χρονο ορειβάτη από την Πάτρα που σκοτώθηκε στις Άλπεις -«Δραστήριος και αγαπητός άνθρωπος»

Ο ορειβάτης Δημήτρης Κάντας που σκοτώθηκε στις Άλπεις
Ο ορειβάτης Δημήτρης Κάντας που σκοτώθηκε στις Άλπεις / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα μετά την είδηση του θανάτου του 33χρονου ορειβάτη Δημήτρη Κάντα σε δυστύχημα στον ορεινό όγκο του Mont Blanc στις Άλπεις, στην περιοχή Haute-Savoie της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει το pelop, ο 33χρονος ορειβάτης, ο οποίος ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ως αθλητής του μπάσκετ, παθιασμένος αλπινιστής και φυσικός, φαίνεται πως κατά την κατάβασή του έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, κάτω από το καταφύγιο Goûter, σε υψόμετρο 3.835 μέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Πάτρας αποχαιρέτησε τον νεαρό ορειβάτη, χαρακτηρίζοντάς τον «δραστήριο και αγαπητό άνθρωπο, με πάθος για το βουνό, την ελευθερία και την εξερεύνηση».

Η σορός του επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των γαλλικών αρχών για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.

Η ανάρτηση του ΕΟΣ Πάτρας για τον θάνατο του 33χρονου ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

«Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια του Δημήτρη Κάντα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση στον ορεινό όγκο του Mont Blanc, στη Γαλλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημήτρης ήταν ένας δραστήριος και αγαπητός άνθρωπος, μέλος της ορειβατικής κοινότητας, με πάθος για το βουνό, την ελευθερία και την εξερεύνηση.

Ο Ε.Ο.Σ. Πάτρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με εκτίμηση και σεβασμό.

Καλό ταξίδι Δημήτρη».

Κατέβαινε μόνος του χωρίς σχοινί -Πού αποδίδεται η μοιραία πτώση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Libération, η Ορεινή Χωροφυλακή του Chamonix (PGHM) επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας, ελληνικής υπηκοότητας, εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από πτώση στο άνω τμήμα του διαδρόμου Goûter -ενός από τα πιο επικίνδυνα σημεία της κλασικής διαδρομής προς την κορυφή του Mont Blanc.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές ανέφεραν πως ο 33χρονος ορειβάτης είχε στην πλάτη του βαρύ σακίδιο και κατέβαινε μόνος και χωρίς σχοινί, στοιχείο που ενδεχομένως συνέβαλε στην πτώση του. Το δυστύχημα, σύμφωνα με την PGHM, πιθανόν να προκλήθηκε από συνδυασμό παραγόντων, όπως κόπωση, στιγμιαία απώλεια συγκέντρωσης ή και το βάρος του εξοπλισμού.

Ο διάδρομος Goûter -συχνά αποκαλούμενος και «διάδρομος του θανάτου» -είναι διαβόητος για την επικινδυνότητά του, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων βράχων που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτό το σημείο, ενώ μόλις πριν από λίγες εβδομάδες είχε καταγραφεί ο θάνατος μιας 24χρονης Αμερικανίδας στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάτρα Άλπεις Mont Blanc ορειβάτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ