Την Παρασκευή συνάντηση Ρούτε με Φρεντέρικσεν για τη Γροιλανδία - iefimerida.gr

Την Παρασκευή συνάντηση Ρούτε με Φρεντέρικσεν για τη Γροιλανδία

Η Μέτε Φρεντέρικσεν περπατά προς το κτίριο της Κομισιόν
Η Μέτε Φρεντέρικσεν θα συναντηθεί με τον Ρούτε για τη Γροιλανδία / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, θα συναντηθεί αύριο,Παρασκευή με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Η συνάντηση πραγματοποιείται αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες ότι εξασφάλισε το «πλαίσιο» μιας συμφωνίας για το μέλλον της Γροιλανδίας με τον Ρούτε ο οποίος ωστόσο δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες αυτού του «πλαισίου συμφωνίας». 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Γενς Φρέντερικ Νίλσεν, ανέφερε ότι εξακολουθεί κι αυτός να μην γνωρίζει τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία.

«Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας ή της Γροιλανδίας», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Δανός υπουργός Άμυνας, Τρόελς Λουντ Πούλσεν.

«Όμως η εντύπωσή μου είναι ότι έχει εργαστεί με αφοσίωση για τη διατήρηση της ενότητας εντός του ΝΑΤΟ, και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ θέλει πλέον να κάνει περισσότερα για την ενίσχυση της ασφάλειας στην Αρκτική και γύρω από αυτήν», πρόσθεσε ο Πούλσεν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ