Σοκ με timelapse βίντεο από το Τέξας: Πώς το ποτάμι φούσκωσε σε 45 λεπτά και έπνιξε μια τεράστια περιοχή - iefimerida.gr

Σοκ με timelapse βίντεο από το Τέξας: Πώς το ποτάμι φούσκωσε σε 45 λεπτά και έπνιξε μια τεράστια περιοχή

Η σοκαριστική υπερχείλιση του ποταμό Γκουανταλούπε στο Τέξας
Η σοκαριστική υπερχείλιση του ποταμού Γκουανταλούπε στο Τέξας / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατριχίλα προκαλεί ένα timelapse βίντεο από τον ποταμό Γκουανταλούπε στο Τέξας, καθώς δείχνει πώς υπερχείλισε μέσα σε 45 λεπτά και σκόρπισε τον θάνατο.

Το τρομακτικό βίντεο είναι από τις 4 Ιουλίου και δείχνει τη ραγδαία αύξηση των πλημμυρών το απόγευμα από τις 5:00 μέχρι τις 6:00, με οχήματα και κόσμο να παγιδεύονται, καθώς η στάθμη του ανέβηκε κατά οκτώ μέτρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ηρεμία πριν από τις καταστροφικές πλημμύρες
Ηρεμία πριν από τις καταστροφικές πλημμύρες

Από τις 17:15 έως τις 17:20, περίπου, φαίνονται τα θολά νερά να σαρώνουν έναν δρόμο, ενώ καταπίνουν εντελώς τα μικρότερα δέντρα και τους θάμνους στο πέρασμά τους.

Η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά
Η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά
Πλημμύρισε ο ποταμός μέσα σε 15 λεπτά
Πλημμύρισε ο ποταμός μέσα σε 15 λεπτά
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 20 λεπτών, τα νερά πλημμυρίζουν όλο και πιο πάνω το στενό δρόμο, καθώς οι πολίτες εγκαταλείπουν το σημείο.

Ανεβαίνει διαρκώς η στάθμη του ποταμού
Ανεβαίνει διαρκώς η στάθμη του ποταμού
Παγιδεύτηκαν οχήματα και πολίτες μετά την υπερχείλιση του ποταμού
Παγιδεύτηκαν οχήματα και πολίτες μετά την υπερχείλιση του ποταμού

Αφού περάσει ολόκληρη η ώρα, μόνο δύο κορυφές δέντρων έχουν μείνει ορατές, καθώς τα νερά κατακλύζουν την περιοχή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ανήσυχος θεατής έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όσοι κάνουν παρατηρήσεις σχετικά με εκκενώσεις και προειδοποιήσεις, παρακαλούμε να λάβουν υπόψη τους: Το βίντεο αρχίζει στο 5:12. Σταματήστε το βίντεο στο 5:18 και κοιτάξτε τη στάθμη του νερού. Πού τρέχει κανείς σε 6 λεπτά;».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Είναι τρελό να βλέπεις την άνοδο των επιπέδων στο timelapse».

Δείτε το σοκαριστικό timelapse βίντεο από το Τέξας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τουλάχιστον 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας -Αγωνία για δεκάδες αγνοούμενους

Μάχη με το χρόνο δίνουν στο Τέξας τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό τουλάχιστον 41 αγνοουμένων -ανάμεσά τους και 10 κατασκηνώτριες κι ένας ομαδάρχης-, ενώ τα θύματα των φονικών πλημμυρών έχουν φθάσει πλέον τα 82.

Όπως επιβεβαίωσε η διεύθυνση της χριστιανικής κατασκήνωσης Camp Mystic στην κομητεία Κερ του Τέξας, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκεί.

«Αυτή η τραγωδία μας έχει καταστρέψει εμάς και ολόκληρη την κοινότητά μας. Οι καρδιές μας είναι συντετριμμένες μαζί με τις οικογένειες που υπομένουν αυτή την τραγωδία και συμμεριζόμαστε την ελπίδα και τις προσευχές τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κατασκήνωση, προσθέτοντας ότι συνεργάζεται με τις τοπικές και τις πολιτειακές Αρχές του Τέξας για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής της κατασκήνωσης Ντικ Ίστλαντ, ήταν μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους στις σαρωτικές φονικές πλημμύρες, που άλλαξαν τον χάρτη της περιοχής. Πέθανε προσπαθώντας να σώσει τις κατασκηνώτριες «που τόσο αγαπούσε και φρόντιζε», δήλωσε ο εγγονός του, Τζορτζ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο περνούν οι ώρες κορυφώνεται η αγωνία των γονέων των αγνοουμένων, ορισμένοι εκ των οποίων συνδράμουν στις έρευνες που συνεχίζονται με αδιάκοπο ρυθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σωστικά συνεργεία ερευνούν πεζή, με βάρκες και ελικόπτερα την περιοχή του ποταμού Γκουανταλούπε κοντά στην κατασκήνωση, που βρέθηκε στο επίκεντρο της τραγωδίας στο Τέξας
Σωστικά συνεργεία ερευνούν πεζή, με βάρκες και ελικόπτερα την περιοχή του ποταμού Γκουανταλούπε κοντά στην κατασκήνωση, που βρέθηκε στο επίκεντρο της τραγωδίας στο Τέξας / Φωτογραφίες: AP

Αστυνομικοί, διασώστες, αλλά και πολίτες ερευνούν με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή γύρω από την κατασκήνωση και κατά μήκος του ποταμού, αλλά και με βάρκες μέσα στο ποτάμι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στο επίκεντρο της τραγωδίας βρίσκεται η γραφική περιοχή Hill Country του Τέξας, όπου εθελοντές και οικογένειες των αγνοούμενων αναζητούν τα θύματα στις όχθες ποταμών, αψηφώντας τις περί του αντιθέτου εκκλήσεις των Αρχών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέξας πλημμύρες ποταμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ