Συνέβη στη Βραζιλία: Με υποψία δηλητηρίασης στη ΜΕΘ γιατροί, μετά από κατανάλωση ψαριών σε εστιατόριο - iefimerida.gr

Συνέβη στη Βραζιλία: Με υποψία δηλητηρίασης στη ΜΕΘ γιατροί, μετά από κατανάλωση ψαριών σε εστιατόριο

Ψάρια στον πάγο
Ψάρια στον πάγο /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πιθανή δηλητηρίαση σιγκουατέρα που μπορεί να προκλήθηκε από τοξίνες (σιγοουατοξίνες) που βρέθηκαν σε ψάρια πιστεύεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο δύο γιατροί στη Βραζιλία εισήχθησαν στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί στο Νατάλ έφαγαν ψάρι σε εστιατόριο μαζί με άλλους φίλους, οι οποίοι προτίμησαν άλλα πιάτα και δεν παρουσίασαν συμπτώματα.

Η βασική υποψία είναι ότι αυτό συνέβη εξαιτίας  δηλητηρίασης που προκαλείται από τοξίνες που βρίσκονται στα ψάρια και τα συμπτώματα, σύμφωνα με αρμόδια υπηρεσία στη Βραζιλία, μπορεί να είναι γαστρεντερικές διαταραχές (κοιλιακό άλγος, ναυτία, εμετός και διάρροια), νευρολογικές διαταραχές (πονοκέφαλοι και μυϊκοί πόνοι) και καρδιαγγειακές διαταραχές.

Η κρατική υγειονομική υπηρεσία ερευνά την υπόθεση. 

Σύμφωνα με σημείωμά της που επικαλούνται τοπικά μέσα και είχε εκδοθεί νωρίτερα: «οι σιγκουατοξίνες δεν έχουν χρώμα, γεύση ή οσμή και δεν μπορούν να καταστραφούν με το συμβατικό μαγείρεμα ή την κατάψυξη. Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την σιγκουατέρα. Επομένως, εάν το ψάρι είναι μολυσμένο, οι τεχνικές ψύξης ή/και μαγειρέματος και ούτε καν η πέψη είναι ικανές να αποτρέψουν την ανάπτυξη της σιγκουατέρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψάρια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ