Μπαράζ σεισμών στη Γουατεμάλα -Έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους - iefimerida.gr

Μπαράζ σεισμών στη Γουατεμάλα -Έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον δυο ανθρώπους

Αναστατωμένος ο κόσμος με το μπαράζ σεισμών στη Γουατεμάλα
Αναστατωμένος ο κόσμος με το μπαράζ σεισμών στη Γουατεμάλα / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και καταγράφτηκαν σοβαρές υλικές ζημιές μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Γουατεμάλα.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν ανθρώπινες απώλειες», έπειτα από κατάρρευση που έθαψε όχημα καθ’ οδόν σε νοτιοδυτικό τομέα της πόλης της Γουατεμάλας, της πρωτεύουσας, είπε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής επικοινωνίας της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Αντρές Εράσο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σεισμοί που προκάλεσαν πανικό στη Γουατεμάλα

Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 4,8 βαθμών, καταγράφτηκε στις 15:11 (τοπική ώρα· 00:11 ώρα Ελλάδας), κι ο δεύτερος, 5,6 βαθμών, περίπου μισή ώρα αργότερα, με το επίκεντρο να εκτιμάται πως βρισκόταν περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας και το εστιακό βάθος ήταν χαμηλό, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS).

Τρίτος σεισμός, 4,8 βαθμών, λίγο αργότερα, ταρακούνησε ξανά την πρωτεύουσα.

Οι σεισμοί έγιναν επίσης αισθητοί στο Σαν Σαλβαδόρ, την πρωτεύουσα του γειτονικού Ελ Σαλβαδόρ, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειστά τα σχολεία στη Γουατεμάλα -Ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε αργία σε τρεις νομούς

Ο γουατεμαλτέκος πρόεδρος Μπερνάρντο Αρέβαλο ανακοίνωσε πως τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και κήρυξε αργία τη σημερινή ημέρα σε τρεις νομούς, αυτόν της πρωτεύουσας (κεντρικά), τον Εσκουίντλα (νότια) και τον Σακατεπέκες (νοτιοδυτικά).

Στην πρωτεύουσα ήχησαν σειρήνες και κόσμος εγκατέλειψε εσπευσμένα πολλά κτίρια, μετέδωσε ανταποκριτής του AFP. «Αυτός ήταν πολύ αισθητός», είπε εργαζόμενος σε συγκρότημα γραφείων της πρωτεύουσας, ακόμα με τεντωμένα νεύρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το εθνικό σεισμολογικό ινστιτούτο της Γουατεμάλας, καταγράφτηκαν άλλοι 35 λιγότερο ισχυροί σεισμοί.

Στην κεντρική Αμερική σημειώνονται συχνά ισχυροί σεισμοί, λόγω του ότι στο υπέδαφος τέμνονται οι τεκτονικές πλάκες της Καραϊβικής και των Κόκος, ενώ υπάρχουν αρκετά γεωλογικά ρήγματα στην περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γουατεμάλα σεισμοί νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ