Ρουμανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 50.000 -Πάνω από 2.300 οι νεκροί - iefimerida.gr

Ρουμανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 50.000 -Πάνω από 2.300 οι νεκροί

Γυναίκα με μάσκα
Νέα αύξηση των κρουσμάτων στη Ρουμανία / Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία αυξήθηκε κατά 1.295 νέα περιστατικά σε μία ημέρα, ανεβάζοντας το σύνολο σε 50.886 κρούσματα, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ενώ η χώρα τελεί σε καθεστώς επιφυλακής που αναμένεται να λήξει σε δύο εβδομάδες.

Από τότε που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στη Ρουμανία στις 26 Φεβρουαρίου, 2.343 άνθρωποι έχουν πεθάνει και 27.007 έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις έδωσε εντολή για αυστηρό lockdown τον Μάρτιο προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού και στη συνέχεια αντικατέστησε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης με το ηπιότερο καθεστώς επιφυλακής.

Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα στη Ρουμανία

Περίπου το ένα τρίτο των κρουσμάτων στη Ρουμανία εντοπίζονται σε τέσσερις περιοχές: στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι, στην πόλη Σουτσεάβα στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη μεσαιωνική πόλη της Τρανσυλβανίας Μπρασόβ και στην κομητεία Άργκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ